Rozpakowanie pliku *.jar zmiana zawartości i spakowanie

0

Witam !

Mam pytanie, czy wie ktoś jak z danego pliku *.jar wydobyć pliki źródłowe napisanej aplikacji, następnie zmienić je i spakować ponownie ? To jak rozpakować archiwum to wiem, jak dobrać się do plików *.class to też wiem, tylko kurna nawet po zamianie plików *.class na pliki *.java jakoś brakuje mi właściwego kodu źródłowego. Są same deklaracje zmiennych i podany import danej klasy i wsjo. Jak to rozgryźć ?

0

WinRAR -> pliki -> edycja plików -> ponownie do WinRAR i tyle

0

To jak rozpakować archiwum to wiem, jak dobrać się do plików *.class to też wiem

Chodzi mi o dobranie sie do kodu źródłowego aplikacji.

0
Realista napisał(a)

jak dobrać się do plików *.class to też wiem

Tzn nie wiesz ;). Musisz użyć dekompilatora Javy. Google -> java decompiler. Plik jest dla Ciebie niezrozumiały, gdyż jest zapisany w ByteCodzie. Po dekompilacji może się okazać, że klasa ma dziwne zmienne i metody - tzn, że kod został zabezpieczny przed dekompilacją.

0

Ok już się dobrałem do tego przez JD Java Decompilator :) I o to mi chodziło :) Dzięki Luuki, ale właśnie przed chwilą się dobrałem do tego i tym samym odczytałem Twoją wiadomość :)

Teraz pozostało mi rozpracowanie kodu i odpowiednie połączenie z klasami bo jest tego trochę :)

PS. Fajne to forum, normalnie ze wszystkim sobie sam prędzej poradze niż uzyskam odpowiedź na tym forum :)

0

Moim zdaniem często jest tak, że osoby, które zadają pytania na forach dyskusyjnych nie poświęcają odpowiedniej ilości czasu na znalezienie odpowiedzi w sieci. Nie wnikam dlaczego. Mamy więc kwiatki w stylu: "czy ktoś wie jak...", a po jakimś czasie pojawia się jedyna odpowiedź: "już wiem....". Zdarza mi się odpowiadać na pytania, na które nie znam do końca odpowiedzi. Sięgam wtedy po Google ;) Polecam to wszystkim, którzy chcą zadać pytanie na forum.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1