[JAVA] Podglad programu

0

Zainstalowałem J2SE i czytam artykół o tym jak ją skonfigurowac i tam co pisze o modyfikacji zmiennych środowiskowych, tylko że ja nic z tego nie kapuje.
Pisze tam np: uzupełnienie zmiennej środowiskowej PATH o katalog BIN (np c:\Program files\j2sdk1.4\bin)
no i jak mam tu cos uzupełnic ?

dzięki PawelW.

Mam jeszcze jedno pytanie jak sobie cos napisałem w Javie, jak zobaczyć efekt swojej pracy ?

0

Tu sobie zobacz
http://www.javasoft.pl/javafaq/misc/classpath.html

Najlepiej sciągnij sobie JCreator ,wtedy nie bedziesz musiał sie bawić w żadne konfiguracje.

////////////////////////////////////////////
Jak juz cos napisałeś to :
a)masz zainstalowane jakies srodowisko,wtedy wystarczy nacisnąć kompiluj(pozniej ew. uruchom)
b) z wiersza polecen to bedzie "java sciezka_do_skompilowanego_pliku"

0

OK, NIeznalazłem w JCreator uruchom, ale z wierdza polecenia dziala, a czy jest możliwoś zrobienia pliku bat lub exe ?

0

No ta tam to sie Execute nazywa.

Co do tworzenia plików wykonywalnych to wiem ,ze jest program JSmooth(czy cos w podobie),ale czy on cały plik miesza czy tylko go obudowuje w execa to nie wiem.Zawsze mozesz sam sprobować napisac plik bat który bedzie uruchamiał aplikacje.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1