Czego używać do wykonywania żądań w Spring 6?

0

Pytanie jest takie jak w tytule, z zastrzeżeniem, że klient powinien być blokujący. Nie znam Springa, w przeszłości miałem do czynienia z RestTemplate, ale obecnie jest w trybie utrzymania. Myślałem nad WebClientem z blokowaniem, ale nie wiem, czy to ma sens. Wydajnościowo zasoby związane z pętlą zdarzeń nie powinny w moim przypadku mieć znaczenia. Chyba, że się mylę?

Co jest obecnie najczęściej wybieranym rozwiązaniem?

0
hzt napisał(a):

Co jest obecnie najczęściej wybieranym rozwiązaniem?

Wybierz cokolwiek co spełnia wymagania aplikacji.

Dodaj byle jakiego klienta chcesz i zobacz czy aplikacja działa "okej". Jeśli tak, to zostaw temat. Jeśli nie - to wtedy trzeba zlokalizować konkretny problem (np. latencję) i naprawić konkretnie go.

Nie rozwiązuj problemów których nie masz.

0

Niedawno dodali RestClienta. API ma jak WebClient, ale jest synchroniczny.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1