Problem z adnotacjami SpringBoot @EntityScan @EnableJpaRepositories

0

Ostatnio pracowalem nad projektem w ktorym korzystam z spring boot i mariadb . Pierwszy problem jaki napotkalem brzmial "not a managed type exception" screenshot-20230618164006.png jednak jest to dosc popularny blad wiec szybko znalazlem rozwiazanie i dodalem adnotacje pomagajace rozpoznac JPA entity class !Po dodaniu tych adnotacji wszystko smigalo juz bez problemu z widzenia termianalu jednak zaden endpoint aplikacji mi nie dziala , nawet ten wyswietlajacy wiadomosc .Wydaje mi sie ze problem lezy w zlym podawaniu przeze mnie sciezki w adnotacjach jednak po godzinach zmian i edytowania ich problem nie ustal.screenshot-20230618164711.png screenshot-20230618164443.png screenshot-20230618164918.pngscreenshot-20230618164943.pngscreenshot-20230618165002.pngscreenshot-20230618164452.png

1

W dziwny sposób definiujesz patterny w adnotacjach od skanowania. W szczególności od EntityScan gdzie dałeś scieżkę do klasy i potem jeszcze .*

Daj wszędzie po prostu "com.example.Hufiec.services"

0
opiszon napisał(a):

W dziwny sposób definiujesz patterny w adnotacjach od skanowania. W szczególności od EntityScan gdzie dałeś scieżkę do klasy i potem jeszcze .*

Daj wszędzie po prostu "com.example.Hufiec.services"

niestety znow powraca not a managet type errorscreenshot-20230618183029.png

2

Btw - używasz importów javax.persistence a nie jakarta.persisitence.

Na jakiej javie to używasz? SB 3 powinien być odpalony na jdk17+, nie powinieneś mieć javax tylko jakarta.

Dodajesz ręcznie zależności z javax? Przedefiniowujesz w pom hibernate na starszy niż dostarczany że spring boot 3.1?

0
opiszon napisał(a):

Btw - używasz importów javax.persistence a nie jakarta.persisitence.

Na jakiej javie to używasz? SB 3 powinien być odpalony na jdk17+, nie powinieneś mieć javax tylko jakarta.

Dodajesz ręcznie zależności z javax? Przedefiniowujesz w pom hibernate na starszy niż dostarczany że spring boot 3.1?

Rzeczywiscie javax nie na jave 17 dziekuje za pomoc :DD

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1