Błąd "Unsupported Media Type"

0

Cześć mam problem ze wstawianiem danych do bazy One-to-Many za pośrednictwem formularza HTML. Gdy testowałem za pośrednictwem Postmana wszystko było ok, natomiast gdy podpiąłem index.html pojawia się błąd jn

There was an unexpected error (type=Unsupported Media Type, status=415).
Content type 'application/x-www-form-urlencoded;charset=UTF-8' not supported

prosze o pomoc w rozwiązaniu tego problemu :-)

import ...

@RestController
public class OrderController {
    @Autowired
    private CustomerRepository customerRepository;
    @Autowired
    private ProductRepository productRepository;

    @PostMapping(path ="/curtainRoads")
    public Customer placeOrder(@RequestBody OrderRequest request){
       return customerRepository.save(request.getCustomer());
    }
}
2

Przecież treść błędu nowo wszystko a na dodatek jak to wkleisz w Google to dostaniesz milion wyników.

Tl;dr
Twój kontroler oczekuje jsons a ty wysyłasz co innego

0

pierwsze co to szukam w necie i nie znalazłem odpowiedzi, ok to jak to teraz zmienić aby pozbyć się tego komunikatu i żeby kontroler nie oczekiwał jsona?

0

@grzechu7:

Zupełnie źle diagnozujesz związek przyczyny ze skutkiem.
Wnioskowanie jak o kocie w meczecie.

Moze więcej się ostrzelać w środowisku 100% przez siebie kontrolowanym , czyli konsola, z rosnącymi projektami na kilka klas / plików źródłowych, zanim Spring

RequiredNickname napisał(a):

Przecież treść błędu nowo wszystko a na dodatek jak to wkleisz w Google to dostaniesz milion wyników.

Tl;dr
Twój kontroler oczekuje jsons a ty wysyłasz co innego

+1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1