Biblioteka do płatności

0

Będę pisać projekt, w którym mam obsługiwać płatności (karta, przelew). Czy polecacie jakąś konkretną bibliotekę dla Javy do zrealizowania tego? Wiem że jest wiele opcji ale to będzie moje pierwsze zadania związane z kasą, nie mam rozeznania więc chciałbym jakąś poleconą, sprawdzoną bibliotekę.

8

To nie jest kwestia biblioteki.
Nie wrzucisz sobie zależności do poma i siema -> "mamy płatności!".

Musisz najpierw zdecydować z usług którego operatora płatności skorzystasz (np. PayU, Przelewy24, Blue Media itp) a potem musisz z nimi podpisać stosowne umowy itp itd.
Jak już wybierzesz operatora to wtedy bierzesz jego dokumentację techniczną i się z nim integrujesz (tak jak napisał @ZrobieDobrze z reguły odbywa się to za pomocą api po http).

Podobny wątek:
Płatności

1
tekan napisał(a):

Będę pisać projekt, w którym mam obsługiwać płatności (karta, przelew). Czy polecacie jakąś konkretną bibliotekę dla Javy do zrealizowania tego? Wiem że jest wiele opcji ale to będzie moje pierwsze zadania związane z kasą, nie mam rozeznania więc chciałbym jakąś poleconą, sprawdzoną bibliotekę.

Chyba cała branża integracji z operatorami płatnościowymi chodzi na HTTP. Sądzę, że najwięcej przykładów w PHP

Ale tak w ogóle to o czym piszesz? Bo to tylko strzelanie, że chodzi ci o operatorów płatności elektronicznych, np słowo "przelew"

1
RequiredNickname napisał(a):

Podobny wątek:
Płatności

Przejrzałem.

Z jedną uwagą. Wątek akcentuje karty.
Polska ma szczególnie bogaty ten temat, kwestia żałosnego stanu w latach 199x i braku kotwicy u nogi w postaci kompatybilności z przeszłością. Jeden z przykładów narodowego sukcesu.
Wiele usług jest w ogole oderwanych od karty

3

@RequiredNickname w sumie wszystko wyjaśnił, ja od siebie tylko dodam, że jeśli zastanawiasz się nad wyborem jednego z tych operatorów to polecam PayU, z P24 mieliśmy częściej problemy np. gubienie jakiś eventów po ich stronie przez co do nas nie dochodziła zwrotka o przeprocesowaniu płatności a to blokowało dalsze flow naszego systemu. Częściej też mieli awarie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1