Nieprawidłowe otwieranie nowych activity

0

Cześć, mam problem

Jestem w trakcie tworzenia jednego z pierwszych projektów w android studio. Utknąłem przy próbie przejścia z głównego activity na activity podrzędne. Tylko pierwszy button (button100) działa prawidłowo i otwiera nowe activity, które jest do niego przypisane. Po naciśnięciu button101, program się resetuje, a po naciśnięciu button102 otwiera mi activity przypisane do button100, co robię nie tak?

package com.example.dach_kalk;

import androidx.appcompat.app.AppCompatActivity;
import android.content.Intent;
import android.os.Bundle;
import android.view.View;
import android.widget.Button;

public class MainActivity extends AppCompatActivity {

  @Override
  protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
      super.onCreate(savedInstanceState);
      setContentView(R.layout.activity_main);
      Button button1 = findViewById(R.id.button100);
  
      button1.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
          @Override
          public void onClick(View v) {
              Intent intent=new Intent(MainActivity.this,kat_dachu.class);
              startActivity(intent);
          }
      });
  
      Button button2 = findViewById(R.id.button101);
  
      button2.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
          @Override
          public void onClick(View v) {
              Intent intent=new Intent(MainActivity.this,przekat.class);
              startActivity(intent);
          }
      });
  
      Button button3=findViewById(R.id.button102);
      button3.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
          @Override
          public void onClick(View v) {
              Intent intent=new Intent(MainActivity.this,wys_szczytu.class);
              startActivity(intent);
          }
      });
  }
}

W załączeniu link do zipa z projektem.
https://drive.google.com/file/d/1lgUhOe30MqWn4pOMsmprdtFB3k0w-fHR/view?usp=drivesdk

1

Po naciśnięciu button102, program się resetuje

Zapewne masz gdzieś logi / stacktrace, który powie dlaczego tak się dzieje.
I masz tylko buttony 100,101,102 w kodzie, nie ma 103

0
k95n napisał(a):

Po naciśnięciu button101, program się resetuje, a po naciśnięciu button102 otwiera mi activity przypisane do button100, co robię nie tak?

Bez płynnego użycia debuggera to nie widzę szans.

0

LogCat powinien podawać opis błedu, który pozwoli ustalić co jest nie tak.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1