Stoper

0

Cześć,
pracuję nad projektem webowym, z wykorzystaniem Javy i wyświetlaniem JSP (wytyczne z kursu).
Chcę zrobić serwis do układania kostki Rubika dla speedcuberów.
Potrzebuję wyświetlić stoper który zapisze dane do zmiennej w controllerze, tak żebym mógł zapisać go w sql.
W pierwszej kolejności zrobiłem stoper w javascript, niestety mialem problem z przesłaniem wyniku do controllera.
Moje pytanie, jak mógłbym przesłać wartości utworzone w momencie zatrzymania stopera do controllera, ewentualnie czy jest możliwość żeby zrobić taki stoper w samej Javie (takie rozwiązanie preferowałbym), myślałem też nad rozwiązaniem które zapisuje aktualny czas po naciśnięciu przycisku 'start', następnie odejmuje od aktualnego po naciśnięciu przycisku 'stop', ten pomysł też nie chciał mi zadziałać.

2

Czy nie lepiej pobierać czas ze strony backendu?

0
Fabian Lepsy napisał(a):

pracuję nad projektem webowym, z wykorzystaniem Javy i wyświetlaniem JSP (wytyczne z kursu).

Bez żadnych złośliwości, może warto poszukać kursu z obecnego tysiąclecia?
Masz jakiś tam stoper w JS
Dobudowujesz do tego jakiś serwis w Springu (jak już masz go w tagu)
Serwis wystawia:

POST /results
Do którego następnie przesyłasz coś na kształt:

{
  "username":"SzybkiLopez",
  "resolutionTime":74
}

Zrobione.

0

Tak jak @marcyse napisał, nie możesz z frontu wysyłać czasu rozwiązania bo tam każdy może podać co chce, trzeba to na backendzie liczyć. Przed wysyłka z controllera wygeneruj sobie UUID gry, czas i przypisz go do użytkowników. Później jak ktoś skończy, to sprawdzasz na backendzie czy request pochodzi od użytkownika który brał udział w tej grze i tam liczysz ile to zajęło. Naturalnie Ci z mniejszym latency będą mieli większe szanse na wygraną

0
pedegie napisał(a):

Naturalnie Ci z mniejszym latency będą mieli większe szanse na wygraną

Zapewniam cię że nawet jak założysz 30 cm obcasy to z Michaelem Jordanem w kosza nie wygrasz.

1

W tej aplikacji nie ma chodzić o to żeby 'wygrać' jak najmniejszym czasem. Użytkownik liczy czas dla siebie, żeby poznać swoje statystyki, średnie czasy i móc kontrolować progress. Dlatego można dodać minimalny czas, natomiast nie ma takiego sensu.

1

@Fabian Lepsy: Czyli dobrze zgadłem. Ja bym to zrobił w ten sposób, że mam stronkę, która sama z siebie liczy czas, na koniec wysyła rezultat do "backendu". Koncept masz w moim poprzednim poście.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1