Interceptory z edytowalnym responsem

0

Problem jest następujący. Potrzebuję przed każdym żądaniem zapytać serwis i na tej podstawie albo przepuścić żądanie do punktu docelowego, albo wysłać odpowiedź z niepowodzeniem żądania. Moim pomysłem było zastosowanie interceptorów (org.springframework.web.servlet.HandlerInterceptor), ale tamtejsze HttpServletResponse są nieedytowalne, a potrzebuję zawrzeć body. W jaki sposób uzyskać takie zachowanie?

2

To co chcesz zrobić jest bardzo dziwne. Najpierw zapytaj serwis, a dopiero potem wyślij żądanie albo sprawdź warunek w odpytywanym serwisie, zależy gdzie to domenowo bardziej pasuje.

2

Możesz zawsze użyć filtra i w razie czego przekazać dalej do łańcucha inną odpowiedź niż tę, którą odebrałeś. Przy czym tak jak napisał to @Charles_Ray - jeśli to jakaś logika biznesowa to lepiej to trzymać gdzieś indziej niż w filtrach. Jeśli to coś związanego z infrastrukturą i chcesz to odseparować to jest ok.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1