Nie wyświetlają mi się błędy w NetBeans

0

Witam, mam taki problem iż nie wyświetlają mi się błędy w netbeansie, wczoraj pobierałem tomcat jesli to może mieć jakiś z tym związek.

0

Może nie ma błędów? :) A tak poważnie: to podałeś za mało informacji zeby cokolwiek doradzić. Błędy zgłasza się tak:

  1. Co zrobiłeś? (konkretne kroki do reprodukcji)
  2. Co się stało?
  3. Co wg ciebie powinno się było stać?
0

@Shalom:
1.Nic konkretnego nie zrobiłem (odpaliłem poprzedniego dnia installke tomcata), pewnego dnia po prostu wszedłem na netbeansa i żadne błędy mi się nie świeciły
2.Żadne błędy mi się nie świecą
3.Błędy(np. brak klamry) powinny się podświetlać.

0

@TheLearner: W sumie sam nie wiem, na tym zacząłem się uczyć i tak leci. Coś w nim złego?

4

@zelm42: wrzuć jakiś screen, żebyśmy mogli zobaczyć jak zachowuje się Twoje IDE

zelm42 napisał(a):

@TheLearner: W sumie sam nie wiem, na tym zacząłem się uczyć i tak leci. Coś w nim złego?

Niby nie, ale cały rynek pracy w zasadzie pracuje na IntelliJu i nie ma powodu, aby nie zaczynać od razu od niego. Community Edition jest wystarczająca do nauki.

0

@artur52: screenshot-20211215122813.png
usunąłem klamerki nie wywala żadnego błędu.

Community Edition czasem nie wystarcza np. w przypadku kiedy używam JSP, a przerzucenie się na inne środowisko myślę że nie jest bardzo kłopotliwe (może i się mylę).

1
  1. Jeżeli robisz to naukowo to nie ucz się JSP, szkoda czasu i nerwów
  2. Osobiście sprobowałbym reimport projektu.
    Zrób lokalną kopię dla bezpieczeństwa. Usuń foldery powiązane z netbeansem, tip poniżej. Zaimportuj jeszcze raz. Wygląda na jakiś problem środowiskowo-konfiguracyjny, który będzie ciężko zreprodukować.
    https://stackoverflow.com/questions/2586097/what-should-be-in-gitignore-file-for-a-netbeans-java-project

Edit:
To jest JavaFX a nie JSP...

0

@artur52:
1.Każą to się uczę

2.Reimport projektu nic nie dał, w inteliJ to samo. Zrobiłem formata i wszystko śmiga.
Dzięki za starania

Tak wiem że to jest javafx ;D Pierwszy lepszy projekt z brzegu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1