Rozwiązanie dla galerii korzystającej z REST

0

Mam statyczną stronę z galerią zdjęć. Korzysta ona z linków typu http://blabla.com/foo/bar.jpg. No i teraz ta galeria ma pobierać listę tych linków przez REST. Miałbym prośbę o wskazówki, jak to rozwiązać w Spring. Jestem początkujący, więc raczej chodzi o łatwe rady.

0

Nie każdy HTTP to REST.
Tak mi się widzi, że z czasem tzreba będzie zetknąć się z ogólnym HTTP (np analizować refferer)

Dlaczego nie np PHP, miałbyś multum propozycji?

0

Http też może być, byle by dochodził json. Bo chcę się nauczyć Javy i springa. W PHP umiem to robić.

1
trzczy napisał(a):

Http też może być, byle by dochodził json. Bo chcę się nauczyć Javy i springa. W PHP umiem to robić.

Ucz się Javy, Javy i Javy.
Na Springa przyjdzie czas "jak w języku nic nie będzie cię zaskakiwać"

Do tego można wyrobić sobie przeświadczenie, ze przyspawałeś się do jakiś bardzo starych tutoriali.

0

@AnyKtokolwiek: jak będę pytał o czystą Javę to na pewno znajdzie się troll, co powie, nie ucz się Javy, ucz się łatwiejszych języków. Jak zacznę się uczyć łatwiejszy, to powie nieucz się programowania, tylko ucz się matematyki, potem - ucz się przedmiotów humanistycznych, potem idź do łopaty

1
trzczy napisał(a):

@AnyKtokolwiek: jak będę pytał o czystą Javę to na pewno znajdzie się troll, co powie, nie ucz się Javy, ucz się łatwiejszych języków. Jak zacznę się uczyć łatwiejszy, to powie nieucz się programowania, tylko ucz się matematyki, potem - ucz się przedmiotów humanistycznych, potem idź do łopaty

Póki to to jakbyś się uczył angielskiego, ale w dialekcie ze środkowej Walii. Większość ludzi najpierw nauczyła by się standardowego.

0

@AnyKtokolwiek: zawsze jak ktoś robi coś w czystym języku, to dostaje odpowiedz, że wymyślą koło na nowo. Więc ja chcę kolło zastosować, a nie wymyślać

0

Drogi autorze polecam przed rozpoczęciem nauki programowania (niezależnie od technologii) nauczyć się szukać materiałów.
Nie pytasz o nic na poziomie rocket science.

Po pierwsze ogarnij co to w ogóle jest HTTP
Po drugie ogarnij co to w ogóle jest REST API
Po trzecie ogarnij podstawy MVC
Po czwarte wpisz w google spring boot rest api i czytaj czytaj jeszcze raz czytaj

0

Dobra, dzięki za info.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1