Upload obrazka do API

0

Witam
Mam problem z przesłaniem pliku (obrazka z zewnątrz) do api które przyjmuje objekt MultipartFile
Api to, to upload na S3 i zwraca link do wgranego obrazka <- to na pewno działa poprawnie.
Problem jest taki, że ponizszy kod który wysyła request do tego api niby działa ale jak wchodzę w link otrzymany w zwrotce to mam pustą biała stronę (api zwraca 200), why?

File file = new File("http://www.domena.pl/urlDoObrazka.jpg"); //external url - extension jpg, jpeg, png

            MultiValueMap<String, Object> parameters = new LinkedMultiValueMap<>();
            parameters.add("file", new FileSystemResource(file.getPath()));

            HttpHeaders headers = new HttpHeaders();
            headers.setContentType(MediaType.MULTIPART_FORM_DATA);

            HttpEntity<MultiValueMap<String, Object>> entity = new HttpEntity<>(parameters, headers);

            ResponseEntity<String> response = restTemplate
                    .postForEntity(uploadApiUrl, entity, String.class);
0

A ten link po jakimś czasie otwiera się dobrze? Może masz jakieś opóźnienie w przetwarzaniu.

0
MrMadMatt napisał(a):

A ten link po jakimś czasie otwiera się dobrze? Może masz jakieś opóźnienie w przetwarzaniu.
Nie no po jakims czasie tez go nie ma :)

0
biurostron napisał(a):
MrMadMatt napisał(a):

A ten link po jakimś czasie otwiera się dobrze? Może masz jakieś opóźnienie w przetwarzaniu.
Nie no po jakims czasie tez go nie ma :)

Okej to jeszcze dwa pytania:

  1. Uploadujesz na jakiś serwis dostępny w necie? Pytam bo chciałbym sobie napisać test.
  2. Próbowałeś zamiast FileSystemResource wrzucić tam plik w postaci byte[] ?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1