OneToMany usuwanie jednego dziecka z listy rodzica

0

Witam wszystkich serdecznie. Mam dwie encje user i job połączone relacjami jeden do wielu. User może mieć wiele jobów ale job może mieć jednego Usera. Dwie encję złączyłem relacją @OneToMany ze złączoną tabelą którą generuje hibernate i która przechowuję id do tych dwóch encji. Problem zachodzi wtedy kiedy chcę usunąć jednego joba od usera wyskakuję błąd : Naruszenie więzów integralności itp.
Jak rozwiązać problem ten problem abym mógł poprawnie usuwać po jednym jobie od użytkownika. Wiem że coś pochrzaniłem z ustawianiem mapowania relacji ale nie wiem co:)
Klasa user

@Getter
@Setter
@Entity
@EqualsAndHashCode(of = "id")
@Table(name = "USER_",
        uniqueConstraints = {
                @UniqueConstraint(columnNames = "USERNAME"),
                @UniqueConstraint(columnNames = "EMAIL")
        })
public class User {
    @Id
    @GeneratedValue(strategy = GenerationType.IDENTITY)
    @Column(name = "USER_ID")
    private Long id;

///jakieś pola

    @OneToMany(fetch = FetchType.LAZY,cascade = CascadeType.REMOVE,orphanRemoval = true)
    @JoinTable(name = "USER_JOBS",
            joinColumns = @JoinColumn(name = "USER_ID"),
            inverseJoinColumns = @JoinColumn(name = "JOB_ID"))
    private List<Job> jobs;

Klasa Job

@Entity
@Getter
@Setter
@EqualsAndHashCode(of = "id")
@Table(name = "JOB")
public class Job {

    @Id
    @GeneratedValue(strategy = GenerationType.IDENTITY)
    @Column(name = "ID")
    private Long id;

   //jakieś pola

    public Job() {
    }

Metody w serwisie save i delete

 @Transactional
    public Job saveJobOffer(JobPostDto jobPostDto, String username) {
        Job job = MapperJobOfferDto.mapToJob(jobPostDto);
        Optional<User> byUsername = userRepository.findByUsername(username);
        JobDetails jobDetails = MapperJobOfferDto.mapToJobDetails(jobPostDto);
        jobDetails.setCreated(LocalDateTime.now());
        job.setJobDetails(jobDetails);
        jobRepository.save(job);
        byUsername.get().getJobs().add(job);

        return job;
    }

    @Transactional
    public void deleteJob(long id,String username) {
        try {
            Optional<Job> byId = jobRepository.findById(id);
            if(userRepository.findByUsername(username).get().getJobs().contains(username))
              userRepository.findAllUserJobOffer(username).remove(byId.get());
              jobRepository.deleteById(id);
            }
        catch(Exception e) {
            throw new JobOfferNotFoundException("No job offers with this id and user name found !");
        }
    }

stacktrace

org.h2.jdbc.JdbcSQLIntegrityConstraintViolationException: Naruszenie więzów integralności: "FKLW9GS8DP364NKN7EM61W22GAB: PUBLIC.USER_JOBS FOREIGN KEY(JOB_ID) REFERENCES PUBLIC.JOB(ID) (1)"
Referential integrity constraint violation: "FKLW9GS8DP364NKN7EM61W22GAB: PUBLIC.USER_JOBS FOREIGN KEY(JOB_ID) REFERENCES PUBLIC.JOB(ID) (1)"; SQL statement:
delete from job where id=? [23503-200]
	at org.h2.message.DbException.getJdbcSQLException(DbException.java:459) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.message.DbException.getJdbcSQLException(DbException.java:429) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.message.DbException.get(DbException.java:205) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.message.DbException.get(DbException.java:181) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.constraint.ConstraintReferential.checkRow(ConstraintReferential.java:373) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.constraint.ConstraintReferential.checkRowRefTable(ConstraintReferential.java:390) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.constraint.ConstraintReferential.checkRow(ConstraintReferential.java:265) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.table.Table.fireConstraints(Table.java:1057) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.table.Table.fireAfterRow(Table.java:1075) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.command.dml.Delete.update(Delete.java:153) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.command.CommandContainer.update(CommandContainer.java:198) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.command.Command.executeUpdate(Command.java:251) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.jdbc.JdbcPreparedStatement.executeUpdateInternal(JdbcPreparedStatement.java:191) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at org.h2.jdbc.JdbcPreparedStatement.executeUpdate(JdbcPreparedStatement.java:152) ~[h2-1.4.200.jar:1.4.200]
	at com.zaxxer.hikari.pool.ProxyPreparedStatement.executeUpdate(ProxyPreparedStatement.java:61) ~[HikariCP-3.4.5.jar:na]
	at com.zaxxer.hikari.pool.HikariProxyPreparedStatement.executeUpdate(HikariProxyPreparedStatement.java) ~[HikariCP-3.4.5.jar:na]
	at org.hibernate.engine.jdbc.internal.ResultSetReturnImpl.executeUpdate(ResultSetReturnImpl.java:197) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.engine.jdbc.batch.internal.NonBatchingBatch.addToBatch(NonBatchingBatch.java:45) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.persister.entity.AbstractEntityPersister.delete(AbstractEntityPersister.java:3570) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.persister.entity.AbstractEntityPersister.delete(AbstractEntityPersister.java:3829) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.action.internal.EntityDeleteAction.execute(EntityDeleteAction.java:124) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.engine.spi.ActionQueue.executeActions(ActionQueue.java:604) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.engine.spi.ActionQueue.lambda$executeActions$1(ActionQueue.java:478) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at java.base/java.util.LinkedHashMap.forEach(LinkedHashMap.java:684) ~[na:na]
	at org.hibernate.engine.spi.ActionQueue.executeActions(ActionQueue.java:475) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.event.internal.AbstractFlushingEventListener.performExecutions(AbstractFlushingEventListener.java:348) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.event.internal.DefaultFlushEventListener.onFlush(DefaultFlushEventListener.java:40) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.event.service.internal.EventListenerGroupImpl.fireEventOnEachListener(EventListenerGroupImpl.java:102) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.internal.SessionImpl.doFlush(SessionImpl.java:1360) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.internal.SessionImpl.managedFlush(SessionImpl.java:451) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.internal.SessionImpl.flushBeforeTransactionCompletion(SessionImpl.java:3210) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.internal.SessionImpl.beforeTransactionCompletion(SessionImpl.java:2378) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.engine.jdbc.internal.JdbcCoordinatorImpl.beforeTransactionCompletion(JdbcCoordinatorImpl.java:447) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.resource.transaction.backend.jdbc.internal.JdbcResourceLocalTransactionCoordinatorImpl.beforeCompletionCallback(JdbcResourceLocalTransactionCoordinatorImpl.java:183) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.resource.transaction.backend.jdbc.internal.JdbcResourceLocalTransactionCoordinatorImpl.access$300(JdbcResourceLocalTransactionCoordinatorImpl.java:40) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.resource.transaction.backend.jdbc.internal.JdbcResourceLocalTransactionCoordinatorImpl$TransactionDriverControlImpl.commit(JdbcResourceLocalTransactionCoordinatorImpl.java:281) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.hibernate.engine.transaction.internal.TransactionImpl.commit(TransactionImpl.java:101) ~[hibernate-core-5.4.17.Final.jar:5.4.17.Final]
	at org.springframework.orm.jpa.JpaTransactionManager.doCommit(JpaTransactionManager.java:534) ~[spring-orm-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.transaction.support.AbstractPlatformTransactionManager.processCommit(AbstractPlatformTransactionManager.java:743) ~[spring-tx-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.transaction.support.AbstractPlatformTransactionManager.commit(AbstractPlatformTransactionManager.java:711) ~[spring-tx-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.transaction.interceptor.TransactionAspectSupport.commitTransactionAfterReturning(TransactionAspectSupport.java:632) ~[spring-tx-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.transaction.interceptor.TransactionAspectSupport.invokeWithinTransaction(TransactionAspectSupport.java:386) ~[spring-tx-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.transaction.interceptor.TransactionInterceptor.invoke(TransactionInterceptor.java:118) ~[spring-tx-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.aop.framework.ReflectiveMethodInvocation.proceed(ReflectiveMethodInvocation.java:186) ~[spring-aop-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.aop.framework.CglibAopProxy$CglibMethodInvocation.proceed(CglibAopProxy.java:749) ~[spring-aop-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.aop.framework.CglibAopProxy$DynamicAdvisedInterceptor.intercept(CglibAopProxy.java:691) ~[spring-aop-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at com.findjob.findjobgradle.service.JobService$$EnhancerBySpringCGLIB$$2a3fa7d0.deleteJob(<generated>) ~[classes/:na]
	at com.findjob.findjobgradle.controller.JobController.deleteJob(JobController.java:78) ~[classes/:na]
	at com.findjob.findjobgradle.controller.JobController$$FastClassBySpringCGLIB$$1371d201.invoke(<generated>) ~[classes/:na]
	at org.springframework.cglib.proxy.MethodProxy.invoke(MethodProxy.java:218) ~[spring-core-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.aop.framework.CglibAopProxy$CglibMethodInvocation.invokeJoinpoint(CglibAopProxy.java:771) ~[spring-aop-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.aop.framework.ReflectiveMethodInvocation.proceed(ReflectiveMethodInvocation.java:163) ~[spring-aop-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.aop.framework.CglibAopProxy$CglibMethodInvocation.proceed(CglibAopProxy.java:749) ~[spring-aop-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.security.access.intercept.aopalliance.MethodSecurityInterceptor.invoke(MethodSecurityInterceptor.java:69) ~[spring-security-core-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.aop.framework.ReflectiveMethodInvocation.proceed(ReflectiveMethodInvocation.java:186) ~[spring-aop-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.aop.framework.CglibAopProxy$CglibMethodInvocation.proceed(CglibAopProxy.java:749) ~[spring-aop-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.aop.framework.CglibAopProxy$DynamicAdvisedInterceptor.intercept(CglibAopProxy.java:691) ~[spring-aop-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at com.findjob.findjobgradle.controller.JobController$$EnhancerBySpringCGLIB$$3e195b57.deleteJob(<generated>) ~[classes/:na]
	at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[na:na]
	at java.base/jdk.internal.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[na:na]
	at java.base/jdk.internal.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[na:na]
	at java.base/java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:566) ~[na:na]
	at org.springframework.web.method.support.InvocableHandlerMethod.doInvoke(InvocableHandlerMethod.java:190) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.method.support.InvocableHandlerMethod.invokeForRequest(InvocableHandlerMethod.java:138) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.servlet.mvc.method.annotation.ServletInvocableHandlerMethod.invokeAndHandle(ServletInvocableHandlerMethod.java:105) ~[spring-webmvc-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.servlet.mvc.method.annotation.RequestMappingHandlerAdapter.invokeHandlerMethod(RequestMappingHandlerAdapter.java:879) ~[spring-webmvc-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.servlet.mvc.method.annotation.RequestMappingHandlerAdapter.handleInternal(RequestMappingHandlerAdapter.java:793) ~[spring-webmvc-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.servlet.mvc.method.AbstractHandlerMethodAdapter.handle(AbstractHandlerMethodAdapter.java:87) ~[spring-webmvc-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.doDispatch(DispatcherServlet.java:1040) ~[spring-webmvc-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.servlet.DispatcherServlet.doService(DispatcherServlet.java:943) ~[spring-webmvc-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.servlet.FrameworkServlet.processRequest(FrameworkServlet.java:1006) ~[spring-webmvc-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.servlet.FrameworkServlet.doDelete(FrameworkServlet.java:931) ~[spring-webmvc-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:666) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.springframework.web.servlet.FrameworkServlet.service(FrameworkServlet.java:883) ~[spring-webmvc-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:741) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:231) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.tomcat.websocket.server.WsFilter.doFilter(WsFilter.java:53) ~[tomcat-embed-websocket-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:193) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:113) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:193) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:320) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.access.intercept.FilterSecurityInterceptor.invoke(FilterSecurityInterceptor.java:126) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.access.intercept.FilterSecurityInterceptor.doFilter(FilterSecurityInterceptor.java:90) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.access.ExceptionTranslationFilter.doFilter(ExceptionTranslationFilter.java:118) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.session.SessionManagementFilter.doFilter(SessionManagementFilter.java:137) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.authentication.AnonymousAuthenticationFilter.doFilter(AnonymousAuthenticationFilter.java:111) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.servletapi.SecurityContextHolderAwareRequestFilter.doFilter(SecurityContextHolderAwareRequestFilter.java:158) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.savedrequest.RequestCacheAwareFilter.doFilter(RequestCacheAwareFilter.java:63) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at com.findjob.findjobgradle.security.jwt.AuthTokenFilter.doFilterInternal(AuthTokenFilter.java:47) ~[classes/:na]
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:119) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.authentication.logout.LogoutFilter.doFilter(LogoutFilter.java:116) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.web.filter.CorsFilter.doFilterInternal(CorsFilter.java:92) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:119) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.header.HeaderWriterFilter.doHeadersAfter(HeaderWriterFilter.java:92) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.header.HeaderWriterFilter.doFilterInternal(HeaderWriterFilter.java:77) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:119) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.context.SecurityContextPersistenceFilter.doFilter(SecurityContextPersistenceFilter.java:105) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.context.request.async.WebAsyncManagerIntegrationFilter.doFilterInternal(WebAsyncManagerIntegrationFilter.java:56) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:119) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:334) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy.doFilterInternal(FilterChainProxy.java:215) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.security.web.FilterChainProxy.doFilter(FilterChainProxy.java:178) ~[spring-security-web-5.3.3.RELEASE.jar:5.3.3.RELEASE]
	at org.springframework.web.filter.DelegatingFilterProxy.invokeDelegate(DelegatingFilterProxy.java:358) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.filter.DelegatingFilterProxy.doFilter(DelegatingFilterProxy.java:271) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:193) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.springframework.web.filter.RequestContextFilter.doFilterInternal(RequestContextFilter.java:100) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:119) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:193) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.springframework.web.filter.FormContentFilter.doFilterInternal(FormContentFilter.java:93) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:119) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:193) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.springframework.web.filter.CharacterEncodingFilter.doFilterInternal(CharacterEncodingFilter.java:201) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.springframework.web.filter.OncePerRequestFilter.doFilter(OncePerRequestFilter.java:119) ~[spring-web-5.2.7.RELEASE.jar:5.2.7.RELEASE]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:193) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:166) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:202) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:96) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:541) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:139) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:92) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:74) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:343) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.service(Http11Processor.java:373) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.coyote.AbstractProcessorLight.process(AbstractProcessorLight.java:65) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.coyote.AbstractProtocol$ConnectionHandler.process(AbstractProtocol.java:868) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint$SocketProcessor.doRun(NioEndpoint.java:1590) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at org.apache.tomcat.util.net.SocketProcessorBase.run(SocketProcessorBase.java:49) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1128) ~[na:na]
	at java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:628) ~[na:na]
	at org.apache.tomcat.util.threads.TaskThread$WrappingRunnable.run(TaskThread.java:61) ~[tomcat-embed-core-9.0.36.jar:9.0.36]
	at java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:834) ~[na:na]
2

Na marginesie pytania, jak w relacji JPA myślimy "List<>", to najczęściej prawidłowym wyborem będzie Set<>. Takie "Mówimy Partia, myślimy Lenin" 70 lat później :)
List + JPA ma bardzo skomplikowaną 1) i kosztowną realizację
Artykułu na temat poszukaj sobie sam.

  1. Nie potrafię powiedzieć, czy Twój problem jest z tym powiązany, czy nie.
2

a to nie jest tak, że próbujesz usunąć coś co jest już wcześniej usunięte?

userRepository.findAllUserJobOffer(username).remove(byId.get());

Jeśli dobrze rozumiem działanie hibernate (a tego nie jestem pewny bo cały czas mnie zaskakuje) to tutaj zadziała dirty checking i później wywołując jobRepository.deleteById(id) próbujesz usunąć coś co hibernate oznaczył już jako usunięte. Nie jestem pewny tego co piszę, spróbuj usunąć userRepository.findAllUserJobOffer(username).remove(byId.get()); może pomoże, jak nie to dalej będziemy się głowić :D

3

Ta kaskada REMOVE dotyczy pola w tabeli USER_, a nie USER_JOBS. Propozycji mam kilka:

a) Dołóż @Column(name = "user_fk") Long userId w klasie Job, a do listy Jobów w Userze dodaj mappedBy = "userId". Więc nie rób dodatkowej tabeli łączącej, bo to OneToMany. Tabelkę łączącą najczęściej się robi dla ManytoMany.

b) To samo dołożenie co w a) do klasy Job, a w Userze w ogóle usuń tę listę. Jak będziesz chciał tę listę pobrać, to jakieś JobRepo.findByUserId(Long userId).

c) Wygeneruj schemat samodzielnie, wtedy nawet już możesz pozostać z tą swoją tabelką łączącą, w której zapodasz przy foreign keyach ON DELETE CASCADE

0
Pinek napisał(a):

Ta kaskada REMOVE dotyczy pola w tabeli USER_, a nie USER_JOBS. Propozycji mam kilka:

a) Dołóż @Column(name = "user_fk") Long userId w klasie Job, a do listy Jobów w Userze dodaj mappedBy = "userId". Więc nie rób dodatkowej tabeli łączącej, bo to OneToMany. Tabelkę łączącą najczęściej się robi dla ManytoMany.

b) To samo dołożenie co w a) do klasy Job, a w Userze w ogóle usuń tę listę. Jak będziesz chciał tę listę pobrać, to jakieś JobRepo.findByUserId(Long userId).

c) Wygeneruj schemat samodzielnie, wtedy nawet już możesz pozostać z tą swoją tabelką łączącą, w której zapodasz przy foreign keyach ON DELETE CASCADE

Wywaliłem tabelkę łączącą twój sposób wydaje się lepszy jak na razie już nie ma prawa wywalać żadnych błędów , dziękówa :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1