Dlaczego dostaje 403?

0

Witam dlaczego dostaje błąd 403 jeśli chce się dostać na endpoint authenticate?

    @Override
    protected void configure(HttpSecurity http) throws Exception {
        http.cors().and()
                .csrf().disable()
                .authorizeRequests()
                .antMatchers("/authenticate").permitAll()
                .anyRequest().hasRole("ADMIN")
                .and().sessionManagement()
                .sessionCreationPolicy(SessionCreationPolicy.STATELESS);
        http.addFilterBefore(jwtRequestFilter, UsernamePasswordAuthenticationFilter.class);
    }
0

Bo nie masz roli ADMIN: .anyRequest().hasRole("ADMIN")

0
Pinek napisał(a):

Bo nie masz roli ADMIN: .anyRequest().hasRole("ADMIN")

a to nie powinno anulować tej roli?

.antMatchers("/authenticate").permitAll()```
0

W konfigurowaniu Spring Security nigdy nie wiem jaka kolejność jest dobra, ale skoro dostajesz 403, to tamta linijka wydaje mi się podejrzana.

0

Chyba wiem gdzie jest błąd. Zmieniłem adnotacje do aktualizowania bazy przy starcie aplikacji, wczeniej była adnotacja create-drop. Teraz mam dwóch użytkowników o takich samych parametrach...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1