Cięcię stringa

0

Cześć, muszę pociąć takiego Stringa ->
[Nazwa NumerWStringu NazwaDruga NumerWStringu2, Nazwa NumerWStringu NazwaDruga NumerWStringu2, Nazwa NumerWStringu NazwaDruga NumerWStringu2, Nazwa NumerWStringu NazwaDruga NumerWStringu2]

Potrafię odciąc kwadratowe nawiasy z początku i końca slowo = slowa.substring(1, slowa.length() - 1)

Ogólnie potrzebuje mieć osobno każdą Nazwe i NumerWStringu pociętą, bo z tych informacji będę tworzył obiekt. Każda informacja (Nazwa / NumerWStringu) jest osobnym polem klasy.

Czy ktoś jest mi w stanie to napisać, bądź nakierować tok myślowy?

Pozdrawiam

1

Lekcja na dziś: wyrażenia regularne: (\w+ \d+)+

0

String można podzielić tak:

String[] words = replaceString.split(" ");

albo regex'em.

3
Defcer napisał(a):

String można podzielić tak:

String[] words = replaceString.split(" ");

albo regex'em.

Ja bym splitował najpierw po przecinku (czyli nie gwałcił struktury), dla każdej grupy trim, split po spacji.

PS widzę Kolega @Iothin regularnie zamawia projekty semestralne. To faktycznie "studia niczego nie uczą"

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1