działanie na Stringach

Odpowiedz Nowy wątek
2019-03-27 22:37
0

Cześć,
potrzebuję pomocy bo siedzę już jakiś czas i mam problem z wycinaniem wartości ze stringów.
Jak z poniższych:
String x="Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/72.0.3626.121 Safari/537.36,95868,"
String y="Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0,42,"

jak zrobić aby przypisać do zmiennej String1x="Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/72.0.3626.121 Safari/537.36" // ignoruj znaki do napotkania 2giego od końca przecinka
do zmiennej String2x="95868" //Czyli znajdź ostatni przecinek pobierz wartość do kolejnego przecinka
do zmiennej String3y="Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0" // ignoruj znaki do napotkania 2giego od końca przecinka
do zmiennej String4y="42" //Czyli znajdź ostatni przecinek pobierz wartość do kolejnego przecinka

Będę wdzięczny za pomoc.

edytowany 4x, ostatnio: kowalma7, 2019-03-27 22:46

Pozostało 580 znaków

2019-03-27 23:01
0

A nie chcesz po prostu rozpoznać przeglądarki po user agent?


Pozostało 580 znaków

2019-03-27 23:04
0

To już sobie ogarnąłem przy pomocy userstacka ale po przecinku występuje wartość ile pobrana z solr i chciałbym ją sobie sparsować i wyświetlać.

Pozostało 580 znaków

2019-03-27 23:10
tk
0

Możesz spróbować mniej więcej tak:

String x="Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/72.0.3626.121 Safari/537.36,95868,";
String y="Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0,42,";

x = x.substring(0, x.length() - 1); // usuwamy ostatni przecinek
y = y.substring(0, y.length() - 1); // usuwamy ostatni przecinek

String string1x = x.substring(0, x.lastIndexOf(','));
String string2x = x.substring(x.lastIndexOf(',') + 1);

String string1y = y.substring(0, y.lastIndexOf(','));
String string2y = y.substring(y.lastIndexOf(',') + 1);

Nazwy zmiennych są trochę inne, ale chyba się domyślisz.

edytowany 2x, ostatnio: tk, 2019-03-27 23:12

Pozostało 580 znaków

2019-03-27 23:27
0

Bardzo dziękuję !

Nie ma sprawy. A tak w ogóle to postaraj się następnym razem umieszczać kod w taki sposób aby był odpowiednio wyróżniony na tle normalnego tekstu. - tk 2019-03-27 23:40

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0