Problem z SDK

0

Witam, chciałem dziś zaczać nauke JavaFX, więc odpalam kurs konfiguruje wszystko, tworze projekt, pierwsze odpalenie i klapa. Próbuję to naprawić od kilku ładnych godzin.

Kożystałem ze stron takich jak:
https://www.jetbrains.com/help/idea/sdk.html
https://stackoverflow.com/questions/16765726/how-to-set-intellij-idea-project-sdk
i wielu innych nie pomogło.
Zainstalowałem nowe JDK, dalej nic. już nie wiem co mam robić może wy macie jakieś pomysły?

Screeny:
https://zapodaj.net/39d847e8e5315.png.html
https://zapodaj.net/529e6f4826b8b.png.html
https://zapodaj.net/8f48860e00f1e.png.html

1

Cześć, skoro masz zainstalowany najnowszy jdk z java 11 to znaczy że nie masz tam javafx bo od tej w wersji twórcy "rodzielili" jave 11 i javafx
https://openjfx.io/openjfx-docs/#install-javafx

0
sadaijeakjesaea231 napisał(a):

Cześć, skoro masz zainstalowany najnowszy jdk z java 11 to znaczy że nie masz tam javafx bo od tej w wersji twórcy "rodzielili" jave 11 i javafx
https://openjfx.io/openjfx-docs/#install-javafx

tak ale wczesniej mialem java 10 i tez nie działa.

0

Naprawiłem chyba sporo ale teraz mam taki błąd:
Error occurred during initialization of boot layer
java.lang.module.FindException: Module javafx.base not found
wiesz moze jak to naprawic?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1