Spring Cloud Feign + Sleuth + Zipkin

0

Cześć,
Posiadam aplikację multiserwisową która korzysta z Feign. Moim zadaniem jest prześledzenie tracingów przy użyciu Zipkin. Poczatkowo napisałem prostą aplikację multiserwisową bez Feign, i wystarczyło dodać dwa dependency - sleuth oraz zipkin startery, wystartować server zipkina na porcie 9411 i po pingowaniu apki zipkin wyświetlał elegancko wszystko. Kiedy próbowałem to samo na głównej aplikacji pojawił się problem - jak dobrze rozumiem, Sleuth zapisuje wszelkie informację o tracingu do headerów requestu, no i tu jest problem, kiedy pinguje postmanem dany path, dostaje zwrotkę 500 z informacją że request musi posiadać oryginalną wartość. Macie może wiedzę jak to powinno wyglądać w przypadku aplikacji korzystającej z Feign?

0

Musialbym zobaczyc cos wiecej w kodzie, konkretniejsza architekture zeby pomoc. Tu milion rzeczy moze być nie tak.

Pierwsze co mi przychodz do glowy to czy masz zdefiniowanego Beana Sampler w serwisie biznesowym.

import org.springframework.cloud.sleuth.sampler.AlwaysSampler;

@Configuration
public class Configuration{
@Bean
	public AlwaysSampler defaultSampler() {
		return new AlwaysSampler();
	}
}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1