Łącznie kilku plików .odt w 1 plik w JAVA - gotowa biblioteka.

0

Witam,
znacie jakąś sprawdzoną i darmową bibliotekę która połączy mi kilaka plików .odt w 1 plik .odt . Przeszukałem już wiele wątków w tej sprawie i nie udało mi się nic sensownego odszukać.

1

Dziwne. Dałbym sobie paznokieć uciąć, że napisałem odpowiedź na tego posta. No ale dobra, napiszę jeszcze raz.

jOpenDocument


  // Load 2 text documents
  File f1 = new File("template/ooo2flyer_p1.odt");
  ODSingleXMLDocument p1 = ODSingleXMLDocument.createFromPackage(f1);

  File f2 = new File("template/ooo2flyer_p2.odt");
  ODSingleXMLDocument p2 = ODSingleXMLDocument.createFromPackage(f2);

  // Concatenate them
  p1.add(p2);

  // Save to file and Open the document with OpenOffice.org !
  OOUtils.open(p1.saveToPackageAs(new File("cat")));
0
jarekczek napisał(a):

Dziwne. Dałbym sobie paznokieć uciąć, że napisałem odpowiedź na tego posta. No ale dobra, napiszę jeszcze raz.

jOpenDocument


  // Load 2 text documents
  File f1 = new File("template/ooo2flyer_p1.odt");
  ODSingleXMLDocument p1 = ODSingleXMLDocument.createFromPackage(f1);

  File f2 = new File("template/ooo2flyer_p2.odt");
  ODSingleXMLDocument p2 = ODSingleXMLDocument.createFromPackage(f2);

  // Concatenate them
  p1.add(p2);

  // Save to file and Open the document with OpenOffice.org !
  OOUtils.open(p1.saveToPackageAs(new File("cat")));

Dzięki za pomoc. Używałem już tej biblioteki ale odrzuciłem ją bo zwracała mi błąd.

java.lang.IllegalArgumentException: Cannot change format version from org.jopendocument.dom.XMLFormatVersion@1b10472f OD version 1.2 to org.jopendocument.dom.XMLFormatVersion@1af94e44 OD version null

Teraz po głębszej analizie okazało się że błąd jest w pliku źródłowym. XMLFormatVersion jest null. Plik nie został zrobiony przeze mnie. Ciekawe jest to że nadal taki błąd się pojawia w niektórych plikach źródłowych. Jeśli plik otworzę , skopiuję i zapiszę jako nowy wszystko działa poprawnie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1