JAVA springboot controller injection pytanie

0

w jaki sposbo mam sobie dodac implementacje swojego interface do controllera? To co zrobilem jest ok?

Powinienem coś jeszcze ruszaszc w klasie myApp?

https://paste.ofcode.org/3bxS7YjnjqzvfsMqP38k9Ht

0

To:

public class CarServiceImpl implements CarService {

    private CarService carService;

Nie ma w ogóle sensu. Co to niby ma znaczyć? Co to ma być za obiekt? Skąd się bierze? WTF? Zalecam wszystkie pola robić private final o ile to nie jest bardzo wyjątkowa sytuacja kiedy pole nie może być final, wtedy takie idiotyczne rzeczy wyjdą od razu.

0

tak teraz ma to sens?
https://paste.ofcode.org/VZAusfNq6qhSArVwVkR7us
w jaki sposob zaimplementowac sobie w controllerze metode z interface car service?

Czemu nie mogę sobie zrobić tak?
@Autowired
private CarService carService; --> mam bląd could not autowired

0

A skąd Spring ma wiedzieć który bean ma wstrzykiwać?

Polecam jakikolwiek tutorial/książkę do Springa.

0
Skromny Rycerz napisał(a):

A skąd Spring ma wiedzieć który bean ma wstrzykiwać?

Polecam jakikolwiek tutorial/książkę do Springa.

Może to tak wyglądać?

@Controller
@RequestMapping(method = RequestMethod.GET,path="/car")
public class ApiController {

   @Autowired
   private CarServiceImpl carServiceImpl;
   
   public String getFiat(){
       return carServiceImpl.getName().toString();
   }
1

Wróć się do wczesniejszego kodu i dodaj adnotacje @Service do CarServiceImpl, bo ten kontroler nie ma sensu.

1

Ja zalecam może najpierw nauczyć się chociaż trochę programować w Javie a dopiero potem wskakiwać w Springa. Teraz to wsiadłeś do samochodu wyścigowego i pytasz nas który to pedał gazu z który hamulca.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1