Jsoup methoda charset nie działa

0

Czemu nie znajduje metody charset dla Document, skoro jest wpisana w dokumentacji?

Dokumentacja: https://jsoup.org/apidocs/org/jsoup/nodes/Document.html#charset--

Kod:

import java.io.IOException;

import org.jsoup.Jsoup;
import org.jsoup.nodes.Document;

public class Test {

	public static void main(String[] args) throws IOException {
		String url = "https://www.r-project.org/";
		Document doc = Jsoup.connect(url).get();
		doc.charset(); // błąd!!!
	}
}
0

W R takich praktyk nie uczą, ale sam charset, zwraca aktualny charset, a jak jest nowy to musisz go ustawić jako parametr.

0
Hand of God napisał(a):

W R takich praktyk nie uczą, ale sam charset, zwraca aktualny charset, a jak jest nowy to musisz go ustawić jako parametr.

ale Eclipse mi mówi, że "method charset is undefined for the type Document". To samo dla metody location.

1

Upewnij się, że masz najnowszą wersję biblioteki: 1.10.3. Metoda istotnie jest dostępna, ale pojawiła się w kodzie jakieś ~3 lata temu.

Druga rzecz - wpisałeś "Eclipse". Z doświadczenia wiem, że środowiska programistyczne czasem z opóźnieniem dociągają sobie informacje o zależnościach z systemu budowania. Zależnie od środowiska, trzeba albo odświeżyć coś, albo przebudować i przeważnie pomaga.

0

Mam 1.7.2 :D

0

Tego nie czaję:

import java.io.IOException;

import org.jsoup.Jsoup;
import org.jsoup.nodes.Document;
import org.jsoup.nodes.Element;
import org.jsoup.select.Elements;

public class AppMain {

	public static void main(String[] args) throws IOException {

		String url1 = "https://4programmers.net/Forum/Newbie/210891-od_czego_zaczac_nauke_programowania?page=2";
		String url2 = "https://4programmers.net/Forum/Newbie/210891-od_czego_zaczac_nauke_programowania?page=15";

		Document d1 = Jsoup.connect(url1).get();
		Elements elems1 = d1.select("div.post");
		Element elem1 = elems1.get(0);

		Document d2 = Jsoup.connect(url2).get();
		Elements elems2 = d2.select("div.post");
		Element elem2 = elems2.get(0);

		// ???
		System.out.println(elem1.toString().equals(elem2.toString()));
		System.out.println(elems1.size() == elems2.size());
	}

}

Czemu pobiera zawsze 1 post?

1

Bo pierwszy post jest zawsze załadowany, jak klikniesz takie 3 poziome kreski to się pokaże

0

ale jaja.
kto 3 pasków nie nosi ten o guza się prosi.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1