Validacja pod koniec metody?

0

Siemka

Czy jest możliwość walidacji pod koniec metody? Bo mam coś takiego :

@PostMapping("/addproduct")
	public String addProductValidator(int radios, @Valid Product product, BindingResult bindingResult, ModelMap modelMap) {
		modelMap.addAttribute("product", product);
		switch (radios) {
...}

i wywala mi błąd w produkcie, że 3 pola nie maja wartości, ale wartość jest zależna od radios.
Jakieś porady?

0

Wklej kod klasy Product.

0

Sprobuj ze springowa adnotacja @Validate

0

@Validated

0

To czemu przesyłasz osobno tą zmienną?

0
[scibi92 napisał(a)]:

To czemu przesyłasz osobno tą zmienną?

bo to jest tak jakby kategoria i żeby nie wybierać paru zmiennych (o których user nie musi się martwić) jest przypisanych pod kategorie np.

case 1:
product.setPrice(priceForCase1);
product.setQty(qtyForCase1);
product.setCosTam(....);

i tak dla paru przypadków.

[Krzywy k napisał(a)]):

@Validated

wiem, że można zrobić to z @Validated, ale trzeba zrobić interface z grupą, ale jest to ostatnia rzecz jaka chce zrobić, bo muszę zmienić w kij kodu :P

0

Jak wyglada przykladowe zapytanie do tego endpointu? Przykladowy curl? Bo cos mi tu nie pasuje.

Nie brakuje Ci tam @RequestBody?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1