Kurs Internetowy.

Odpowiedz Nowy wątek
2017-08-09 09:51

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Witam, od jakiegoś czasu bardzo zainteresowała mnie Java, piszę jakieś swoje proste programy i nie ukrywam bardzo mi się ten temat spodobał. Wracając do sedna, szukam bardzo dobrego kursu internetowego na, którym poznam bardziej zaawansowane funkcje Javy, zobaczę jak efektywnie programować i zdobędę jakieś proste doświadczenie żebym mógł wysłać gdzieś swoje CV. W grę wchodzą kursy darmowe i płatne!
Jestem aktualnie zainteresowany kursem na stronie :
https://javastart.pl/

jeśli macie bardziej ciekawe kursy, bardziej przystępne to bardzo proszę o linki, ceny i wszystko.
Materiał jaki opanowałem zawiera się do samych klas, dziedziczenia, problemy pojawiły się przy interfejsach, klasach abstrakcyjnych.

Pozdrawiam.

Pozostało 580 znaków

2017-08-09 10:12

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

Lokalizacja: Kraków

1

Doświadczenia nie zdobędziesz robiąc kursy. Może zamiast takiej formy nauki weź się za jakiś projekt?
Odnośnie tematu:
https://docs.oracle.com/javase/tutorial/ - oficjalny Oracle
http://mooc.fi/courses/2013/programming-part-1/ - bardzo ludzie chwalą
https://www.udemy.com/java-tutorial/ - też się wydaje spoko
https://www.edx.org/course/in[...]g-part-1-hkustx-comp102-1x-4#! - jest dostępna druga część tego kursu
https://www.coursera.org/specializations/java-programming - cztery kursy - bez tego pierwszego

Wszystkie darmowe!

edytowany 1x, ostatnio: szweszwe, 2017-08-09 10:12

Pozostało 580 znaków

2017-08-09 10:13

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

Wiem, że doświadczenia nie złapię robiąc kursy ale żeby móc łapać doświadczenia potrzebna jest wiedza mi jej jeszcze brakuje, dzięki za pomoc.

Pozostało 580 znaków

2017-08-09 12:42

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 1 rok temu

0
szweszwe napisał(a):

Doświadczenia nie zdobędziesz robiąc kursy. Może zamiast takiej formy nauki weź się za jakiś projekt?
Odnośnie tematu:
https://docs.oracle.com/javase/tutorial/ - oficjalny Oracle
http://mooc.fi/courses/2013/programming-part-1/ - bardzo ludzie chwalą
https://www.udemy.com/java-tutorial/ - też się wydaje spoko
https://www.edx.org/course/in[...]g-part-1-hkustx-comp102-1x-4#! - jest dostępna druga część tego kursu
https://www.coursera.org/specializations/java-programming - cztery kursy - bez tego pierwszego

Wszystkie darmowe!

A jeszcze mam pytanie, co do mojego kursu. Jest on w jakiś sposób wartościowy ? Czy raczej unikać ?

Pozostało 580 znaków

Anzor
2017-08-09 13:04
Anzor

Cześć,
korzystałem z kursu na stronie https://javastart.pl/. Najpierw przeszedłem część darmową, a teraz jestem w połowie płatnej. Polecam. Dokładnie wyjaśnione zagadnienia z javy. Dodatkowo zadania do każdej lekcji wraz z odpowiedziami szczegółowo omówionymi. Ponadto podczas kursu stopniowo rozwijana jest aplikacja po kolei uwzględniająca każdą lekcje. Ja jestem zadowolony z tego kursu.

Pozostało 580 znaków

2017-08-09 13:28

Rejestracja: 6 lat temu

Ostatnio: 3 godziny temu

Lokalizacja: Kraków

0

Za 80 czy tam 120 zł to już bym sobie wolał kupić książkę niż płacić za coś czego jest pełno w internecie. Nie wiem jednak jak ten kurs wygląda, na ich stronce są niby opinie ale nie wiadomo czy chociaż jedna jest autentyczna.
Osobiście skłaniałbym się jednego z tych kursów które podałem, oczywiście jeśli znasz angielski. Jeśli nie no to weź ten po polsku.

To książek też nie jest pełno ? :x - kenik 2017-08-09 21:48
Lubie sobie postawić na półce :) - szweszwe 2017-08-09 22:24

Pozostało 580 znaków

2017-08-09 22:29

Rejestracja: 2 lata temu

Ostatnio: 1 rok temu

0
Anzor napisał(a):

Cześć,
korzystałem z kursu na stronie https://javastart.pl/. Najpierw przeszedłem część darmową, a teraz jestem w połowie płatnej. Polecam. Dokładnie wyjaśnione zagadnienia z javy. Dodatkowo zadania do każdej lekcji wraz z odpowiedziami szczegółowo omówionymi. Ponadto podczas kursu stopniowo rozwijana jest aplikacja po kolei uwzględniająca każdą lekcje. Ja jestem zadowolony z tego kursu.

Super! aktualnie, sam przechodzę inny darmowy kurs, ale sposób wyjaśnienia klas abstrakcyjnych, interfejsów jest pożal się Boże.. no i nie umiem tego chwycić nauka innych języków była nieco przyjemniejsza.. Java jednak stawia poprzeczkę wysoko ale podoba mi się to w niej..

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0