VPS problem z thymeleaf

0

Cześć, napisałem aplikację Java 1.8, Spring Boot 1.5.3, silnik thymeleaf, materializecss 0.97.0. Wykupiłem VPS Linux Debian 8 Jessie. Zainstalowałem na nim Tomcat 8.0. Po deployu aplikacja startuję i jeśli chodzi o backend to wszystko działa. Niestety przeglądarka zwraca czysty html, więc wygląda to kiepsko. Na windzie na localhost oczywiście wszystko działa tak jak powinno. Pierwszy raz odpalam appke na linux dlatego chciałbym zapytać kogoś bardziej doświadczonego w czy może leżeć problem. Zastanawiam się nad konfiguracją spring security (inny zapis ścieżki niż w windzie) ale problem może być trywialny np. dopisać jaki parametr w application.properties. Niestety catalina.out na zapisuje nic w logach podczas startu. Jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość. Pozdro.

0

Rozumiem, że posiadasz plik war i go deploy-ujesz na własną instancję tomcata ? Jeśli tak, to zmień packaging na .jar, mvn install, wgraj jarke na serwer i odpal komende java -jar "someJar.jar". Jeśli zależy Ci na szybkim uruchomieniu i jesteś poczatkujacy to bedzie to najszybsze rozwiazanie.

0

Dzięki za odpowiedź ale problem leżał zupełnie w innym miejscu. Może komuś się przyda na przyszłość. Tak jak myślałem problem był prosty ale takie najłatwiej przeoczyć :) W head jest

<html><link href="/webjars/materializecss/0.97.0/css/materialize.css" type="text/css" rel="stylesheet" media="screen,projection" /><html /> i przy odpalaniu na localhost u mnie w domu wszystko działało ale jak zdeployowałem na VPS to nie ustawiłem mojej aplikacji na ROOT czyli zamiast www.mojaapka.pl było www.mojaapka.pl/apka/. więc przeglądarka oczekiwała <html><link href="/apka/webjars/materializecss/0.97.0/css/materialize.css" type="text/css" rel="stylesheet" media="screen,projection" /><html />.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1