Odzyskiwanie mejla (jdbc)

0

Cześć, próbuję napisać prostą aplikację, gdzie mamy panel rejestracji, logowania i odzyskiwania hasło. Pierwsze dwie opcje napisałem, mam problem z trzecią. Metoda zwraca mi pustą tablicę. Oto część kodu:

 	public static String[] remind(User u){
		String[] data = new String[2];
	String password = null;
	String name = null;

		try{
			
			Connection con = ConnectionProvider.getCon();
			PreparedStatement ps = con.prepareStatement(  
				    "select * from users where EMAIL=? "); 
	
			ps.setString(1, u.getMail());
		
			
			ResultSet rs = ps.executeQuery();
		
			while(rs.next()){
				
			
			data[0] = name = rs.getString("NAME");
			data[1] = password = rs.getString("PASSWORD");
			}
			
		}catch(Exception e){
			
		}
	return data;
	}
	
	
}
0

No cóż. Na początek zrób cokolwiek z wyjątkiem, bo teraz nie wiadomo co się dzieje w aplikacji. Chociaż wydrukuj stacktrace. Ale tak na marginesie to nie trzymasz haseł w bazie jako plaintext prawda? :>

0

Jak wyżej napisał @krzysiek050 Jak masz hasło to np dodaj do niego na koniec adres email( bo jest unikalny ) albo coś innego i potem wylicz hash i porównuj tylko hashe ;p.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1