Przetwarzanie danych MSSQL

0

Witam

Stworzyłem aplikacje która pobiera dane z bazy MSSQL i dodaje je do tabeli. Problem w tym że kiedy mam np 7000 wierszy i 53 tabelki program działa dosyć wolno dlatego mam pytanie czy macie może jakiś pomysł co mógłbym zrobić , tutorial albo coś do poczytania na temat szybkiego przetwarzania danych w javie ??

Tutaj kod który pobiera dane z tabeli:

				Object[] row = new Object[ListaColumn.size()];
				
				int col =0;
				Statement stmt;
				//int columnnumber;
				try {
					stmt = conn.createStatement();
					ResultSet rs = stmt.executeQuery("Select * From [dbo].["+cb_company.getSelectedItem().toString()+"$" + cb_table.getSelectedItem().toString()+ "]");
			//		columnnumber = getquantityColumn();
					while(rs.next()){
						for(int i=0;i<ListaColumn.size();i++){
							row[i] = rs.getString(ListaColumn.get(i));
						}
						tblModel.addRow(row);
						//col++;
					}
					stmt.close();
				} catch (SQLException e) {
					// TODO Auto-generated catch block
					e.printStackTrace();
				}
0

Najszybse to jest operowanie na danych za pomocą SQL-a i silnika baza, skoro kopiujesz z tabeli do tabeli
to użyj takiego zapytania

insert into tabeladocelowa
select * from tabelazrodlowa
0

W sumie jakoś sobie z tym poradziłem użyłem "Timera" aby w wątku wpisywać do jtable wartości więc teraz jakoś to działa.

0

"Najszybse to jest operowanie na danych za pomocą SQL-a i silnika baza, skoro kopiujesz z tabeli do tabeli
to użyj takiego zapytaniaNajszybse to jest operowanie na danych za pomocą SQL-a i silnika baza, skoro kopiujesz z tabeli do tabeli
to użyj takiego zapytania" - POPIERAM ja bym użył procedury przechowywanej

0

Wybaczcie ale źle napisałem. Nie kopiuje do tabeli w MSSQL ale to tabeli w javie "jtable". Sorki mój błąd w pisowni.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1