Pobranie wartości z tablicy JSON

0

Cześć:)
Piszę aplikację w Android Studio. Mam taką odpowiedź HTTP w postacji JSON

{"status":200,"message":"OK","response":{"result":1,"time":0.42493605613708,"values":[0]}}  

Mam zapisaną całą odpowiedź w zmiennej String o nazwie fResponse.
Chcę wartość klucza "values" (przyjmuje wartości 0 lub 1) zapisać do zmiennej.
Z góry dzięki za podpowiedzi:)

1

zrób sobie DTO reprezentujące tego jsona i zrob response.readValue(DTO.class)

0
rad11 napisał(a):

Próbowałeś tego ?

http://stackoverflow.com/questions/7451600/jsonobject-how-to-get-a-value

Dzięki za podpowiedź.

Mój kod wygląda następująco:
final String fResponse = IOUtils.toString(iStream);
JSONObject root = new JSONObject(fResponse);
String loudScreaming = root.getJSONObject("response").getString("values");

Jako wynik otrzymuję string'a w postaci [0] . Masz pomysł jak otrzymać int'a z wartością 0 ?

Próbowałem zrobić to w ten sposób ale nie działa:
JSONArray loudScreaming = root.getJSONObject("response").getJSONArray("values");
Int wartosc = loudSceraming.getInt(0);

Pozdrawiam

0

Spróbuj z loudScreaming pobrać JSONObject i dopiero na tym obiekcie zrobić getInt.

0

Czemu nie serializujesz tego, potem walisz do parceli i masz obiekty jak ta lala? Skorzystaj z retrofita.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1