Type mismatch: cannot convert from Collection<capture#1-of ? extends Player> to Player[]

0
  public void reapDeadPlayers() {
        Player[] arrplayer = this.getServer().getOnlinePlayers(); // ERROR
        for (int i = 0; i < arrplayer.length; ++i) {
            Player player = arrplayer[i];
            String string = player.getName();
            if (!this.getDeadPlayerList().isPlayerDead(string, true)) continue;
            String string2 = this.getDeadPlayerList().whenWillPlayerLive(string).toString();
            player.kickPlayer("\ufffdcUmarles. Powstaniesz \ufffd4" + string2);
            this._thisPlugin.log("The reaper has caught up with " + string + " and taken them away.");
        } 
1

zwracana wartość to kolekcja a ty chcesz przypisać do tablicy.
może po prostu zmień typ arrplayer na kolekcję, w twoim przypadku to lista? czyli

 List<Player> arrplayer = ...
0
szarotka napisał(a):

zwracana wartość to kolekcja a ty chcesz przypisać do tablicy.
może po prostu zmień typ arrplayer na kolekcję, w twoim przypadku to lista? czyli

 List<Player> arrplayer = ...

Now is 3 errors

0

Now is 3 errors

Mam się domyślić jakie to?

List<Player> arrplayer = ...
  • listę podałam jako przykład, BO to dziwne, że zwracasz kolekcję a nie konkret, tzn. listę, zbiór, mapę, czy to ma jakieś uzasadnienie?, jeżeli niech ta metoda zwraca konkretny typ z wyżej wymienionych.
  1. jak zmieniasz typ arrplayer
    to refaktorujesz kod, który używa arrplayer
 for (Player player : arrplayer) {
          String string = player.getName();
...
}
0
Skyter napisał(a):

Now is 3 errors

Super.......

<font size="10" color="red">JAKIE??????</span>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1