Sprawdzanie pisowni

0

Witam, mam problem odnośnie projektu w javie, napisałem bota który z nami rozmawia i chodzi mi o to by w panelu gdzie wpisuje tekst, nieprawidłowe/ błędne słowa podkreślały mi się. Pracuje na IntrllijIdea. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić?

0

Sprawdzać czy słowa są w słowniku i jak ich nie ma to podkreślać. Nie do końca rozumiem gdzie tu jest problem.

0

W sumie nie mam pojęcia w jaki sposób mam ten tekst podkreślać. W jaki sposób mam to zrobić?

1

No taką czerwoną linią pod słowem najlepiej.

0

No super. W jaki sposób mam to zaimplementować? Jest jakaś gotowa metoda, klasa?

0

final JTextField userInputField = new JTextField(30);
ActionListener Wyslij = new ActionListener() {
public synchronized void actionPerformed(ActionEvent event) {
//Font font = userInputField .getFont();
// Map attributes = font.getAttributes();
//attributes.toString(slowar.);
//attributes.put(TextAttribute.UNDERLINE, TextAttribute.UNDERLINE_ON);
//userInputField.setFont(font.deriveFont(attributes));
String fromUser = userInputField.getText();
boolean tmp;
if (fromUser.isEmpty() == false && fromUser != null && !fromUser.equals("") && !fromUser.equals(" ")) {
if(fromUser.equals(sentence)) {
textArea.append("TY : " + fromUser + "\n");
tmp=true;
}
else
{
tmp=false;
textArea.append("TY :"+fromUser+"\n");
System.out.println(sentence+"f");
Font font = textArea.getFont();
Map attributes = font.getAttributes();
attributes.put(INPUT_METHOD_UNDERLINE, TextAttribute.UNDERLINE_LOW_DOTTED);
textArea.setFont(font.deriveFont(attributes));
}
//System.out.println( fromUser);
textArea.setCaretPosition(textArea.getDocument().getLength());
userInputField.setText("");

                textArea.append("BOT : " + thisobt.odpowiedz(fromUser) + "\n");
                mychart.UpStatsAndChart(bocik.myBotBase.NotQuestion);
                try {
                    ChartUtilities.saveChartAsJPEG(graphFile, mychart.chart, 300, 200);

                } catch (Exception e) {

                    System.out.println("Problem: Nie mogę zaktualizować chart'a.");
                }

            }
            refresh_graphImage();

        }
    };
Mam problem żeby sprawdzało mi wiadomość od użytkownika (fromUser) i żeby podkreślało mi tylko te słowa które są niezgodne ze słownikiem. Na razie podkreśla się wszystko. Nie umiem zrobić żeby podkreślało mi się to co chce. NIe wiem jak przeszukiwać tylko fromUser i podkreślać tylko w nim słowa. Mógłby ktoś mi w tym pomoc?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1