Lista w liście z rózymi typami

Odpowiedz Nowy wątek
2014-12-21 16:20
Mały Pomidor
0

Hej

Męczę sie z tym niemiłosiernie ale potrzebuje aby metoda wyrzucała liste w liście. Ale tak żeby w get(0) były wartości typu A w get(1) wartości typu B. Próbowałam już z Object, ale wywala bład. Dużym problemem jest fakt że w drugiej metodzie potrzebuje zrzutować już tą podwójną liste na dwie oddzielne listy LinkedList i LinkedList

Pozostało 580 znaków

2014-12-21 17:06
0

Jeśli musisz tak zrobić to znaczy że popełniłaś błąd projektowy i teraz próbujesz walczyć z jego skutkami zamiast z przyczyną.


Na PW przyjmuje tylko (ciekawe!) zlecenia. Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie.

Pozostało 580 znaków

2014-12-21 18:15
Mały Pomidor
0

Chodziło mi o to ze nie chce się łączyć dwa razy z bazą danych. I dlatego chce w ciagu jednego połączenia uzyskać jak najwiecej tabel.

Pozostało 580 znaków

2014-12-21 21:43
0

Po nawiązaniu połączenia nie zamykaj go. Zresztą dlaczego koniecznie chcesz upchnąć wszystko w ramach jednego połączenia. Jakieś zapytanie podaj czy coś...

Pozostało 580 znaków

2014-12-21 22:07
0

@Mały Pomidor a co ma piernik do wiatraka? Bo ja nie bardzo widzę zwiazek między tym co chcesz zrobić a tym jakiś środków używasz. Jak ciągniesz dane z ORMa to problem w ogóle nie istnieje, a jak ciągniesz ręcznie to nie bardzo rozumiem czemu tak dziwnie to robisz. Zrób klasę która ma dwa pola -> listę jednego typu i listę drugiego typu. Wyciągnij z bazy co tam sobie chcesz a potem jedne rekordy wrzuć do jednej listy a drugie do drugiej i zwróć ten obiekt opakowujący obie. Gdzie jest problem?


Na PW przyjmuje tylko (ciekawe!) zlecenia. Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0