Pomoc z Stringiem.

0

Mam w programie fragment kodu który sprawdza czy dany string jest liczbą. Wykorzystuje do tego
String regex = "[0-9]+";
jakisString.mateches(regex);

Teraz potrzebuje to przerobić żeby dodatkowo przechodziły liczby dziesiętne i nie potrafię zdefiniować odpowiedniego wzorca. Prosił bym o jakąś radę.
Pozdrawiam Dawid

1

Double.parseDouble() i łapać wyjątek? a nie się w jakieś tam regex bawić

0

To, co kolega 2 posty wyżej napisał - Double.parseDouble(String) i to opakuj w try/catch, najprościej będzie.

0

Tak też zrobiłem. Dzięki.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1