HttpPost ustawienie headera do zalogowania się

0

Cześć,

Potrzebuję lekkiej pomocy z ustawieniem odpowiedniego requestu http.

HttpPost httpost = new HttpPost( loginUrl );
    	//Header head 
    	httpost.setHeader("user_nick", "K4mil" );
    	httpost.addHeader("user_pass", "super_secret");   
    	httpost.addHeader("online", "1" ); 

Kod działa jak powinien, ale dostaję zwrotny request o nie prawidłowych danych. Podglądając requesty z przeglądarki widzę, że wysyłane są jeszcze jakieś wartości cookies _gat, _ga z dziwnymi wartościami. Sądzę, że to jakieś ciasteczka śledzące, ale może je też trzeba wysłać? Jak to zrobić? Próbowałem dodać do headera w taki sam sposób, ale nie działa. Hasło i nick na pewno prawidłowe.

Jak zapamiętać sesję, którą utworzę? Muszę operować cały czas na jednym obiekcie HttpClient?

Pozdrawiam K4mil

0

a może jest jeszcze jakaś autoryzacja? autentykacja ?

Dostajesz jakiegoś responsa ?

0
panryz napisał(a):

a może jest jeszcze jakaś autoryzacja? autentykacja ?

Dostajesz jakiegoś responsa ?

Odpowiedź serwera dostaję, z błędem logowania, tak jakby hasło lub login było nie poprawne. Jak sprawdzić czy serwer ma włączoną autoryzację?
response.getStatusLine().toString() zwraca: HTTP /1.1 OK

0

A jeśli spróbujesz się zalogować na przeglądarce i prześledzić requesta ?
Ostatnio miałem typ autoryzacji kodowanie Base64(login:haslo) ale API mi o tym powiedziało

0

Cały czas tak robię z ważnych informacji, które mogłem pominąć:
header jest kompresowany gzipem i te kilka cookies, o których pisałem. W sekcji Request Header reszta standardowych wartości.

0

Dodam post, dla uwidocznienia problemu.

Czy jest sposób na obejście autoryzacji serwera, którego nie znamy? (czytaj komentarze)

Przeglądając jedną ze stron, wpadłem na logowanie się getem przez skrypt JS czy jest to bezpieczne?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1