JRebel a odświeżanie plików JSP

Odpowiedz Nowy wątek
2014-11-11 23:17
marluko
0

Da sie tak skonfigurowac JRebela w Eclipse zebym nie musial buildowac projektu na nowo tylko odswiezyc strone w przegladarce po zmianach w pliku JSP? Jesli tak to jak to zrobic? Bo mam JRebela i pliki .java ladnie podmienia i nie musze budowac projektu i deployowac ale z plikami JSP jest gorzej bo po kazdej edycji: Maven clean install -> restart serwera i dopiero widze zmiany. Macie jakis pomysl?

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 00:45
0

Ale to są faktycznie pliki JSP bo rozwijasz jakiś system który ma 30 lat, czy to są pliki JSTL a po prostu maja rozszerzenie jsp? Bo różnica jest jak pomiędzy piciem w szczawnicy a szczaniem w piwnicy...


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 08:03
0

To powinno działać z automatu.W jakis sposób uruchamiasz apke, jaki serwer. Może to być jakiś cache lub production mode

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 10:24
marluko
0

sam tworze sobie taki maly projekt. Tworze pliki new-> JSP File. Sa wyswietlane jako widok i komunikacja z kontrolerem, podstawowe rzeczy, tylko wkurza mnie to ze nie dziala odswiezanie strony tylko musze buildowac i restartowac serwer.

Serwer to Tomcat 6.0 a apke uruchamiam poprzez localhost:8081/(ustawiona w plikach Tomcata nazwa). Wszystko dziala jesli chodzi o funkcjonalnosc, nie dziala tylko JRebel w stronach JSP, edytowanie plikow kontrolera dziala.

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 10:27
marluko
0

@Shalom, tak jest to JSTL przez zdefinowany na gorz strony taglib:

<%@ taglib prefix="c" uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core"%>

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 10:38
0

Nie zrozumiałeś pytania. Czy to są servlety JSP z kodem javy w środku? Czy to są po prostu pliki z szablonami? Korzystasz z nich w ramach jakiegos frameworka (JSF? Spring MVC?)?


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 11:36
marluko
0

sa to pliki z szablonami, korzystam z nich w ramach frameworka Spring MVC

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 12:00
0

Nie wiem jak tu działa JRebel + Eclipse w takiej sytuacji ale IntelliJ bez problemów potrafi sobie z tym radzić. Wystarczy że deployujesz war w wersji exploded i IntelliJ automatycznie podmienia szablony i resources.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 12:21
marluko
0

co znaczy deploy wara w wersji exploded? Moze mam cos zle ustawione w plikach konfiguracyjnych Tomcata albo w plikach JRebele i dlatego nie dziala poprawnie?

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 14:26
0

Nie wiem czy Eclipse to wspiera :) IntelliJ pozwala na deployowanie rozpakowanego wara i w ten sposób może sobie podmieniać jego zawartość w locie. Może też w ten sam sposób robić hot-swap klas o ile nie zmieniałeś API danej klasy.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2014-11-12 15:24
marluko

eclipse to wspiera bo bylem na stazu i tam uzywalem tego rozwiazania. Eclipse + JRebel. I dzialalo z plikami JSP. Mysle ze mam gdzies zle skonfigurowane pliki Tomcata albo JRebela tylko nie wiem gdzie szukac mozliwych problemow.

ok problem rozwiazany, tak jak myslalem problem lezal w ustawieniach pliku rebel.xml. Trzeba bylo tam dodac sciezke do folderu webapp zeby JRebel wiedzial gdzie szukac plikow JSP. Dzieki za zainteresowanie :)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0