Java GraphicsDevice i przełączanie monitorów

0

Witajcie,

Szukam sposobu na wyświetlanie na poszczególnych monitorach jFrame co w samo w sobie
nie jest skomplikowane. Problem zaczyna się gdy podczas działania palikacji java wypinamy
i wpinamy monitory pod różne złącza. GraphicDevice list trzyma środowisko graficzne
od momentu uruchomienia programu i infromacja o podłączonych monitorach nie jest odświerzana
w strukturze dynamicznie.

Czy spotkał się ktoś z takim problemem lub wie jak go rozwiązać ?

PM

0

Nie możesz stworzyć klasy która co pewien czas sprawdza stan monitorów ? np. użycie Timera

0
Madaoo napisał(a):

Nie możesz stworzyć klasy która co pewien czas sprawdza stan monitorów ? np. użycie Timera

Problem polega na tym, że poszczególne okna ( na wszystkich monitorach) są karmione informacjami z aplikacji głównej.
Aplikacja główna wykrywa podłączenie monitora ( dostaje tą informację po TCP z modułu napisanego w C) i powinna oświeżyć
okienka na każydym nowym monitorze i skasować na wypiętych. Jeśli uruchomię aplikację bez podłączonych monitorów ( poza głównym)
i zaczynam dopinać ekrany - aplikacja się sypie bo nie ma danych o nowych monitorwch w strukturze GraphicsEnvironment ....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1