Play framework plik XML

0

Usiłuje przy pomocy tego frameworku działać na pliku XML dotychczas zrobiłem przekierowanie w pliku routes:
GET /task.xml controllers.Application.getTasks()
Mój model wygląda następująco:

@Entity
@XmlRootElement(name = "Task")
public class Task extends Model{
	@Id
	@XmlElement(required=true)  public Long id;
	  @Required
	  @XmlElement  public String label;
	  
	  public static Finder<Long,Task> find = new Finder(
			    Long.class, Task.class
			  );
	  
	  public static List<Task> all() {
	    return find.all();
	  }
	  
	 
	  public static void create(Task task) {
	  task.save();
	  }
	  
	  public static void delete(Long id) {
		  find.ref(id).delete();
	  }	
}

Natomiast w kontrolerze nie wiem jak zrobić przekierowanie aby uzyskać plik .xml z modelu

 @BodyParser.Of(Xml.class)
      public static Result getTasks() {
     	 List <Task> listOfTaks = Task.all();
     	 
     	 response().setContentType("text/xml");
     	 return ok("");}

Szukając na sieci znajduję aby użyć metody renderXML(), ale ona nie istnieje (wyskakuje mi error)

0

JAXB to String

0
Szczery napisał(a):

JAXB to String

Mógłbyś szerzej coś o tym napisać. Przemknęła mi strona o tym, ale dokładnie jak to ugryźć to nie wiem.
Dzięki

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1