Zadanie ze stringami

0

Może mi ktoś pomóc w tym zadaniu?
Napisz klasę Sentence tak, aby jej definicja zawierała tylko jeden atrybut tekst, który będzie obiektem klasy String i tylko jeden konstruktor. Poniżej znajduje się kod testowy klasy.

 Sentence s1=new Sentence("tylko","KOT"),
          s2=new Sentence("a","myszy", 2),
          s3=new Sentence(s1,s2,"calkiem","same"),
          s4=new Sentence(s3, "na", new Integer(32), "ulicy", "numer", 17);


 System.out.println(s1);

 System.out.println(s2);

 System.out.println(s3);

 System.out.println(s4); 

Wynik działania programu:
Tylko kot.

A myszy 2.

Tylko kot a myszy 2 calkiem same.

Tylko kot a myszy 2 calkiem same na 32 ulicy numer 17.

0

A co już napisałeś, z czym masz problem ?

1

Konstruktor powinien mieć taką sygnaturę:

public Sentence(Object... args)
0

Nic jeszcze nie zrobiłem bo nie wiem jak się za to zabrać. Natomiast tego public Sentence(Object... args) w ogole nie rozumiem

0

Bardzo dobra wskazówka:

Konstruktor powinien mieć taką sygnaturę:

public Sentence(Object... args)

To znaczy, że args jest wielokrotnym (opcjonalnym) argumentem. Taki będzie twój konstruktor.

Druga wskazówka - podpisać metodę toString()

0

Chodzi o coś takiego?
public class Sentence {
String txt="";
public Sentence(Object... args) {
for(int i=0; i<args.length; ++i){
txt+=args[i].toString();
if(i<args.length-1)
txt+=" ";

	}
}

@Override
public String toString() {
	return txt;
}

}

0

Wygląda ok , tyko chyba na końcu powina być kropka

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1