JAVA i NET. Problem z adresem żądania

0

Witam, mam pewien problem, gdyż JAVA sypie mi wyjątkami gdy próbuję się połączyć z inną stroną, problemem jest adres połączenia, to w jakie sposób go definiuje
String myUR = "jakis tajny adres" + tradeId + "/bid";

to wtedy wywala blad, ale jesli na sztywno ustwie (a tak byc nie moze)
String myUR = "jakas strona/12345/bid";
to dziala

(Potem jest)
url = new URL( myUR ); i cała reszta

POMOCY.

0

Treść błędu to
java.io.IOException: Server returned HTTP response code: 401 for URL: xxxx

0

Przede wszystkim wyświetl porównanie czy na pewno obie zmienne myURL mają taką samą wartość.

0

tak, mają (w wyjątku, który podaje adres url gdzie byl blad)

0
String myUR = "jakis tajny adres" + tradeId + "/bid";
String myUR1 = "jakas strona/12345/bid";
System.out.println(myUR.equals(myUR1)); 

Co się pojawia na konsoli true czy false?

0

tak

0

Sorki za post pod postem znowu, true się pojawia.

0

Imho, pomijasz w opisie problemu jakąś istotną okoliczność. Sposób tworzenia Stringu myUR nie ma wpływu na URL utworzony wyrażeniem new URL(myUR);

0
bogdans napisał(a):
String myUR = "jakis tajny adres" + tradeId + "/bid";
String myUR1 = "jakas strona/12345/bid";
System.out.println(myUR.equals(myUR1)); 

Co się pojawia na konsoli true czy false?

Pojawia sie true? Powiedz co palisz, zajebiste jest.

0
mięntus napisał(a):
bogdans napisał(a):
String myUR = "jakis tajny adres" + tradeId + "/bid";
String myUR1 = "jakas strona/12345/bid";
System.out.println(myUR.equals(myUR1)); 

Co się pojawia na konsoli true czy false?

Pojawia sie true? Powiedz co palisz, zajebiste jest.

a co ty palisz? osoba po podstawówce domyśli się, że podałem fake url, a nawet to nie jest url (błędna postać), widocznie mam powody, sam sobie podmienię i sprawdzę :|

1

Po pierwsze primo: masz podac taki kod jak masz w aplikacji. Ludzie poswiecaja swoj czas na rozwiazywanie juz dobrze dospecyfikowanych problemow, wiec nie obraz sie ale Spie**** z twoimi wymaganiami o domyslanie sie, to nie jest miejsce dla filozofow.
Po drugie primo: jesli stringi sa sobie rowne, to nie ma bata ze URL utrorzonyz jednego dziala a z drugiego nie - to chyba logiczne? Mozliwosci dlaczego nie umiesz jednak utworzyc poprawneog URL jest multum wiec albo poka koda, albo zjezdzaj.
Po trzecie primo: jestes pewien ze przed 'tradeId' dolaczasz tego slasha?

Zrozum swoj blad, idz do kata, przemysl to, wroc i przepros.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1