java.io.IOException: Cannot run program

0

Stworzyłem projekt w Javie za pomocą NetBeans i mam kod:

package copyfiles;

import java.io.File;
import java.io.FileInputStream;

public class CopyFiles {

    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public static void main(String[] args) {
        // TODO code application logic here
    }
}

Wykonałem polecenie z menu: Clean and Build Main Project
Następnie wybrałem opcję Run Main Project
Otrzymałem błąd:

java.io.IOException: Cannot run program "/System/Library/Java/JavaVirtualMachines/1.6.0.jdk/Contents/Home/bin/java" (in directory "/Users/xxx/yyy/kopiowanie plików/CopyFiles"): error=2, No such file or directory

Czym to może być spowodowane?

0

Angielski się kłania: "No such file or directory"

0
emfałsi napisał(a):

Angielski się kłania: "No such file or directory"

Taką odpowiedzią nie pomagasz.
Problem już rozwiązałem.

0

@emfałsi twoja odpowiedź jest o kant d**y potłuc. Ponieważ angielski nie ma tu nic do rzeczy.

  1. Katalog istnieje na dysku, ale
  2. Nazwa zawiera polskie znaki i spacje, które są nieprawidłowo obsługiwane,
  3. Jako, że nieprawidłowa obsługa znaków z nazwie powoduje, że "katalogu nie ma" to dostajesz mylący komunikat o błędzie.
0
Koziołek napisał(a):

@emfałsi twoja odpowiedź jest o kant d**y potłuc. Ponieważ angielski nie ma tu nic do rzeczy.

  1. Katalog istnieje na dysku, ale
  2. Nazwa zawiera polskie znaki i spacje, które są nieprawidłowo obsługiwane,
  3. Jako, że nieprawidłowa obsługa znaków z nazwie powoduje, że "katalogu nie ma" to dostajesz mylący komunikat o błędzie.

Yhy. Myślałem, że człowiek inteligentny jest w stanie wpaść dlaczego wyświetla się taki błąd.

0

Komunikat jest mylący i trzeba wiedzieć, że są błędy w obsłudze spacji. Jeżeli pierwszy raz napotykasz na sytuację kiedy appka zgłasza brak katalogu/pliku, a katalog/plik istnieje to można jednak mocno się zdziwić.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1