Otwieranie PDF w pliku jar

0

Otóż mam swój sobie projekt w którym to mam taki przycisk jak help. Przygotowałem ładnego PDF-a z pomocą dla użytkownika i dorzuciłem go do projektu no i otwieram używając następującego kodu.

try //try statement
        {
            Runtime.getRuntime().exec("rundll32 url.dll,FileProtocolHandler " + ".\\src\\files\\doc.pdf");   //open the file chart.pdf

        } catch (Exception e) //catch any exceptions here
        {
            System.out.println("Error" + e);  //print the error
        }

I otwiera się przy debugowaniu ale po spakowaniu aplikacji do pliku .jar zwyczajnie się nie otwiera ten pdf
Czy ktoś zna jakiś sposób żeby to naprawić ?

0

Trzeba wypakować :)

0

Wypakować ? Wolałbym uniknąć chyba. Potrzebuję jak najprostszego rozwiązania na przykład jeśli się da to żeby jar otwierał przynajmniej plik pdf znajdujący się w tym samym folderze co plik jar
Udało się zrobić. Dzięki za genialną podpowiedź o wypakowaniu. Rozwiązaniem się nie podzielę bo niestety nikt nie chciał pomóc.
Dziękuję

1

No ale chyba nie odpaliłeś w końcu PDFa z JARa? Rozwiązaniem na Linuksie byłoby też np zamontowanie JARa (który jest ZIPem ze specjalną strukturą) jako system plików tylko do odczytu.

0

jeśli się da to żeby jar otwierał przynajmniej plik pdf znajdujący się w tym samym folderze co plik jar

Chyba jasne już.

0
Kaa napisał(a)

Wypakować ? Wolałbym uniknąć chyba. Potrzebuję jak najprostszego rozwiązania na przykład jeśli się da to żeby jar otwierał przynajmniej plik pdf znajdujący się w tym samym folderze co plik jar
Udało się zrobić. Dzięki za genialną podpowiedź o wypakowaniu. Rozwiązaniem się nie podzielę bo niestety nikt nie chciał pomóc.
Dziękuję

Nie musisz, ile dajesz, tyle dostajesz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1