Odczyt z pliku od określonej pozycji

0

Witam,

mam taki problem:
chcę wyszukać określony string w pliku txt . Gdy program go znajdzie chciałbym aby od miejsca, w którym znalazł pierwszy string do końca pliku wyszukał następny string, kolejny string od miejsca drugiego do końca i tak po kolei aż do ostatniej pozycji na liście.

Czy jest możliwość określenia od jakiego miejsca ma wyszukiwać w pliku?
Znalazłem tylko coś takiego:

lancuchPliku.indexOf(poszukiwanyString))

zwraca indeks początku poszukiwanego stringa w pliku.

dziękuję za pomoc

0

W klasach odpowiadających plikom nie ma metody indexOf(szukanyTekst), taka metoda jest w klasie String. W klasie String jest też metoda indexOf(String szukanyTekst,int odMiejsca).

0
bo napisał(a)

W klasach odpowiadających plikom nie ma metody indexOf(szukanyTekst), taka metoda jest w klasie String. W klasie String jest też metoda indexOf(String szukanyTekst,int odMiejsca).

dziękować :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1