Aplet zdarzenie MouseWheelListeners a przewijanie strony www

0

Witam wszystkich, mam problem z obsluga zdarzenia MouseWheelListeners w aplecie znajdujacym sie na pewnej stronie. Czy jest mozliwe wylaczenie przewijania strony w momencie obslugii ww. zdarzarzenia na danym komponencie?

0

tak się włącza listę przewijaną:

zmienna_obiektu_JTabbedPane.setTabLayoutPolicy(JTabbedPane.SCROLL_TAB_LAYOUT);

jeśli masz coś podobnego w kodzie to za komentuj i sprawdź co się stanie... Taka jest moja propozycja

0

Nie używam JTabbedPane, chcę wyłączyć przewijanie strony www, na której jest aplet, w momencie obsługi zdarzenia na danym komponencie lub całym aplecie.

0

Ty chcesz wyłączyć obsługę kółka myszy w przeglądarce, czy w swoim aplecie?

0
bo napisał(a)

Ty chcesz wyłączyć obsługę kółka myszy w przeglądarce, czy w swoim aplecie?

Tak w przeglądarce, tak jak napisałem wyżej, jeśli jest to możliwe.
Aplet używa zdarzenia związanego ze scrollem, ale na stronie jest to kompletnie nie funkcjonalne gdyż przewija się cała strona wraz z apletem, i zastanawiam się jak ten problem rozwiązać..., jeśli się da:/

0

ok problem rozwiązany, za pomącą JS :

// dla chrome i opery
window.addEventListener('mousewheel', function (event)
{ event.preventDefault();}, false);

// dla firefoxa
window.addEventListener('DOMMouseScroll', function (event)
{ event.preventDefault();}, false);

nie działa to jednak dla IE.
Wiem że to temat już nie dlatego działu, ale może mógłby ktoś udzielić krótkiej odp. jak powinno to wyglądać dla IE?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1