request.getParameter() a tablica

0

Załóżmy, że mamy prosty formularz:

<select name="cos[]" multiple>
<option>a</option>
<option>b</option>
<option>c</option>
</select>

Wysyłamy go metodą POST, przekazujemy obsługę do servletu - i teraz jest problem.
Skoro w przedstawionej liście formularza możemy zaznaczyć kilka opcji, jak odebrać w servlecie wybrane opcje w postaci np. tablicy?

Niestety metoda request.getParameter() zwraca tylko Stringa, przez co otrzymujemy tylko pierwszą zaznaczoną wartość. Dla przykładu w PHP pobieraliśmy całą tablicę i dowolnie mogliśmy nią operować.
jakie jest rozwiązanie tego problemu?

0
śliwa napisał(a)

jakie jest rozwiązanie tego problemu?

Google i API powinno wystarczy. Hint: getParameterValues(String)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1