JTextPane, JTextEditor czy TextArea?

0

Witam Was drodzy forumowicze,
Piszę program, który zapisuje liczby do któregoś z pól tekstowych.
Te liczby następnie odpowiednio przetwarzam. Będe potrzebował, aby w zależności od obliczeń zakreślać zbiory liczb z tych zamieszczonych już w polu tekstowym innym kolorem. Czyli separować te liczby odzielając każdy zbiór innym kolorem. Pytanie...
co najlepiej się do tego nada? Będe potrzebował zamienić kolor tylko wybranej cyfry ze wszystkich cyfr zapisanych w polu tekstowym. Co polecacie? JTextPane, JTextEdiotr czy TextArea?

0

Mogę powiedzieć co mocno odradzamy: TextArea i JTextArea.

0

Czyli JTextPane? Może ktoś kojarzy jakieś dobre materiały. Chcę po kliknięciu na przycisk zmienić kolor tekstu w JTextPane na inny. Z czego powinienem skorzystać? doc

0
bo napisał(a)

Mogę powiedzieć co mocno odradzamy: TextArea i JTextArea.

Że tak się zapytam, a dlaczego ?

0

@up, a próbowałeś w JTextArea zmienić kolor fragmentu wyświetlanego tekstu?

0

@khalidow, z dokumentacji: http://download.oracle.com/javase/6/docs/api/index.html. Wyszukaj klasę JTextPane i poczytaj tutorial.

0

Dziękuje za pomoc:) A jeszcze zapytam czy wie ktoś może jak wyszukać tekst w JTextPane... ? Znaleźć ciąg znaków i żeby zwróciło indeks? Z resztą powinienem sobie poradzić:)

0

getText().indexOf(szukane) ?

0

Dziękuje bo:)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1