Klasa <T> i <E>

Odpowiedz Nowy wątek
ded
2010-09-07 16:46
ded
0

Witam,

Rozumiem idę typu...

klasa Osoba ( ( <getter/setter> imie, naziwkoko)

i następnie List<osoba> lista = new ArrayList()

Tylko ze nie rozumiem co oznaczaja <t> i <e> przy List<e> .... Nie moge wygoglować wytłumaczenia. Link oczywiscie tez mnie ucieszy :)

Pozostało 580 znaków

null
2010-09-07 16:55
null
donki7
2010-09-07 16:55
donki7
::.
2010-09-07 17:09
::.
0
ded napisał(a)

List<osoba> lista = new ArrayList()

To jest akurat troche smieszne, bo masz tutaj warning kompilatora. Kiepski przyklad.

Pozostało 580 znaków

2010-09-07 17:24

Rejestracja: 9 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0

Thinking in java rozdział "kolekcje obiektów"

Pozostało 580 znaków

::.
2010-09-07 18:01
::.
0

Nie chce mi sie sprawdzac, wierze na slowo. Co tylko swiadczy o tym ze kazdy popelnia bledy, nawet Bruce Eckel. No chyba ze chcial zademonstrowac wlasnie ten warning i wytlumaczyc.

PS Sprawdzilem w wersjach angielskich: 3 wersja nawet nie ma genericsow, wersja 4 nie ma takiego kodu. Wiec albo sie pomyliles, albo spraprali przy przekladzie.

Pozostało 580 znaków

ded
2010-09-07 19:59
ded
0

Dzięki za linki. Nie wiem jak ja to przegapilem ;-p

@::.

Ten przykład pewnie nie działa. Chodziło o przybliżenie problemu gdzie występuje taki listerki jak <e> i <t> ;p

p.s. To jest forum a nie maszynka do pisania kodow do kompilowania ;>

Pozostało 580 znaków

ded
2010-09-07 20:09
ded
0

Oooooo "Typy i metody sparemtryzowane" takie słowko powiniem wpisac ;p Problem rozwiazany dzieki waszej pomocy. DZIEKI :) [diabel]

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0