Porada odnosnie pracy

0

Otóż będę pisał prace inż i chciałbym to powiązać z nauka Javy i napisać prace w oparciu o to środowisku, gdyż chciałbym zostać programista Javy. Czytałem trochę o niej i mi się spodobała ale temat chyba sobie za ambitny wybrałem jak na moje umiejętności: " aplikacja wielowarstwowa w środowisku Java z zastosowaniem technologi Ajax-biuro obslugi klienta". Coś tam w niej robiłem, ale to takie podstawy wręcz pierwsze kroki, a do tego tematu musiałbym porządnie umieć jsp i ajax no i muszę jeszcze bazę pod to stworzyć. Zastanawiam czy by sobie po prostu nie zmienić tematu na jakąś aplikacje uruchamiana z kompa pisana tylko w Javie żebym się skupił i wytrenował tylko ten języku i to napisał porządnie. Mam na to 4 miesiące co radzicie z doświadczenia ? z góry dzięki za wszelkie odp

0

Ja bym zaczął od nauki poprawnej pisowni, ze znakami interpunkcyjnymi i użyciem wielkich liter...

0
kamykadze napisał(a)

Ja bym zaczął od nauki poprawnej pisowni, ze znakami interpunkcyjnymi i użyciem wielkich liter...

post poprawiłem ale to chyba dział Javy a nie języka polskiego :-/ proszę o uwagi na temat

0

4 miesiące jeśli mało znasz Jave i/lub masz mało samozaparcia może nie starczyć. Projekt sam w sobie patrząc po temacie nie jest trudny, ale jeśli startujesz z nauką to może Cię niestety przerosnąć. Zawsze trzeba się liczyć z problemami przy kodzie.. ale moim zdaniem najwięcej czasu traci się na konfigurację środowiska (jeśli robi się to 1szy raz.

0

Tez myślę ze trochę mało czasu na to bym miał i właśnie się zastanawiam nad jakoś aplikacja w samej javie bez żadnych jsp ajax i i java script ani mysql. macie jakieś pomysły może na temat przy którym można by nauczyć się javy i rozwinąć się w tym środowisku no napisać prace ? Nie chce iść na łatwiznę ale chce żeby było to realne do nauczenia i napisania i na dobra ocenę
PS. przecież trzeba jeszcze opisać prace i zrobić dokumentacje itp
:-/

0

ajax i java?

Wymiękniesz

lepiej ajax i php będzie Ci łatwiej

0

chce się nauczyć Javy dlatego jeśli Java i Ajax to zbyt ciężkie zadanie to właśnie chciałbym zmienić temat na opierający się na samej Javie ponieważ skupie się tylko na tym i tu pytanie pomóżcie jakiś sensowny temat wybrać

0

Jeśli umiesz programować w jakimś innym języku i znasz się choć trochę na HTML'u i technologiach pochodnych, to dasz radę. Ajax jest prosty, zwłaszcza jeśli używasz jakichś bibliotek JavaScriptowych, do Javy przysiądziesz, webowa część Javy EE jest do obcykania, trochę się pomęczysz, ale po tych 4 miesiącach będziesz za to dużo więcej wiedział.

Jeśli jednak masz problemy z programowaniem, to może być ciężko ...

0

Jesli chcesz cos zrobic szybko, bez wiekszych trudnosci oprzyj prace o http://seamframework.org/.
Scala wiekszosc powszechnie uzywanych technologii, np. Richfaces = JSF+Facelets+Ajax, i nie przejmujesz sie konfiguracja srodowiska.

edit: blog traktujacy o SEAM: http://czerwinski.info.pl/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1