Program który uruchomi inny program po określonym czasie

0

Cześć :-)
Potrzebuje kod programu w Javie który uruchomił by po określonym czasie(np 2 sekundy) inny program (np. Winampa) a potem go zamkną i po pewnym czasie( np 4 sekundy) otworzył inny program (np. Firefoxa) a potem go zamkną.
Zaczynam się dopiero bawić w programowanie w Javie więc bądźcie wyrozumiali.

0

Najprościej użyć po prostu naprzemiennie metod Runtime.exec() oraz TimeUnit.sleep() (lub Thread.sleep()). Kod byłby tak banalny, że nie ma co pisać.

0

Olamagato - gdybyś mógł to daj ten kod na forum bo dopiero zaczynam naukę Javy. Dla mnie każdy krok w javie jest trudny a jak będę miał kod to postaram się go zrozumieć.
Z góry wielkie dzięki :-)

0

Dostałem taki część kodu od Olamagato, jeśli ktoś może to niech da na forum cały kod programu.


Thread.sleep(2000);
Runtime().exec("winamp.exe");

Thread.sleep(4000);
Runtime().exec("firefox.exe");

0

Smieszny czy niepowazny ?

Dostales caly kod i co jeszcze chcesz ?

0

Już mam :-)
To jest cały kod:

public class Main {
  public static void main(String[] args) throws Exception {
  Thread.sleep(2*2000);
      Process a = 
      Runtime.getRuntime().exec("rundll32 url.dll,FileProtocolHandler  www.srebrnysurfer.w8w.pl")
    a.waitFor();          //Otwiera stronę
    
        Thread.sleep(2*2000);
      Process c = 
      Runtime.getRuntime().exec("rundll32 url.dll,FileProtocolHandler  c:/Katalog/Firefox.lnk");
    c.waitFor(); } }      //Otwiera program
0

:-)
Mam jeszcze pytanie.
Jak mogę podpiąć ten kod do przycisku? [glowa]
W NetBeans zrobiłem grafikę z przyciskiem teraz tylko chcę dorzucić ten kod do przycisku.
Tylko jak? Może głupie pytanie ale dla tych co wiedzą. ;-)

0

Żeby nie było za łatwo ;P
http://zetcode.com/tutorials/javaswingtutorial/

0
Srebrny_Surfer napisał(a)

:-)
Mam jeszcze pytanie.
Jak mogę podpiąć ten kod do przycisku? [glowa]
W NetBeans zrobiłem grafikę z przyciskiem teraz tylko chcę dorzucić ten kod do przycisku.
Tylko jak? Może głupie pytanie ale dla tych co wiedzą. ;-)

Tak jak Ci napisał kolega wyżej. Twoje lenistwo poraża.

0

Dzięki Kaziuuu za linka ale niestety nie umiem za dobrze angielskiego więc nie wiele mi to pomoże ale i tak wielkie dzięki.
A co do mojej leniwości to po to są fora żeby pomagać innym a nie utrudniać (dopiero zaczynam programowanie i potrzebuje waszej pomocy).
Więc jeszcze raz proszę o poradę jak ten kod przerobić pod przycisk w programie okienkowym.
Co mam wpisać po:

  private void Sprawdz(java.awt.event.ActionEvent evt) {  
0
Srebrny_Surfer napisał(a)

Dzięki Kaziuuu za linka ale niestety nie umiem za dobrze angielskiego więc nie wiele mi to pomoże ale i tak wielkie dzięki.
A co do mojej leniwości to po to są fora żeby pomagać innym a nie utrudniać (dopiero zaczynam programowanie i potrzebuje waszej pomocy).
Więc jeszcze raz proszę o poradę jak ten kod przerobić pod przycisk w programie okienkowym.
Co mam wpisać po:

  private void Sprawdz(java.awt.event.ActionEvent evt) {  

W taki razie odpuść programowanie i naucz się angielskiego, inaczej nie masz po co siadać do programowania. Poza tym pytasz o podstawy które bez problemu można znaleźć po polsku w każdej książce o Javie, i na 200 % na pierwszej lepszej stronce o Javie. Twoje lenistwo poraża.

0

NoZi - zamiast pisać o tym jak to strasznie dużo w necie i w książkach jest o javie i jakie to banalne pytania zadaje lepiej byś odpowiedział na moje pytanie i napisał jak to zrobić.
Napisz odpowiedz chyba że sam nie wiesz jak to zrobić.

0
Srebrny_Surfer napisał(a)

NoZi - zamiast pisać o tym jak to strasznie dużo w necie i w książkach jest o javie i jakie to banalne pytania zadaje lepiej byś odpowiedział na moje pytanie i napisał jak to zrobić.
Napisz odpowiedz chyba że sam nie wiesz jak to zrobić.

Odpowiadam.
Odpowiedź znajduję się na www.google.pl pod hasłami: java jbutton, java actionlistener, java listener. Oraz w tutorialach suna http://java.sun.com/docs/books/tutorial/uiswing/components/index.html , oraz http://java.sun.com/docs/books/tutorial/uiswing/events/index.html . Przestań płakać i bierz się do roboty.

0

Srebrny, odpalanie za pomocą Javy natywnych programów w systemie, to jak zestrzeliwać pikującą muchę za pomocą gładkolufowej armaty Leoparda kal. 120 mm. ;) Z programowaniem w Javie lub z jej nauką ma to tak mało wspólnego jak jest to tylko możliwe.

0

NoZi - daje mi linki google :-D
Olamagato- pisze o armatach.

Czy nie możecie po prostu dać konkretną odpowiedz ( tak jak jest po to forum stworzone)? Czy chcecie żebym się męczył niepotrzebnie szukając i próbując ( oczywiście, znajdę może mi to zajmie kilka dni) Ale po co ? Tak jak byście nie mogli mi w prosty sposób odpowiedzieć na pytanie. PO CO UTRUDNIAĆ SOBIE ŻYCIE?????
Fora są po to żeby ułatwiać innym życie a nie po to żeby utrudniać :-[
Jak chcecie to napiszcie konkretną odpowiedz albo nie piszcie nic. Zachowajcie wiedzę dla siebie i będziecie zadowoleni.

0

My chcemy Ci pomóc, w tych drugich linkach masz wszystko wyjaśnione, do tetj pory napisał byś ze 100 razy ten potrzebny C kod gdybyś tylko chciał ale jak widać nie chcesz. Pomogę Ci tylko w ostateczności. ;d

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1