Problem z rzutowaniem

0

Witam,

Pisze sobie taki mały projekcik i mam jeden problem:
Mam interfejs, który zajmuje się walidowaniem czy wiadomość spełnia jakiś warunek:

public interface RuleInterface {	
	public boolean fulfill(Message message);
	
	public void setInstanceName(String instanceName);
	
	public String getInstanceName();
}

W pliku xml mam zapisaną następującą konfigurację:

<instance name="instance_1">	
	<rule>pl.kaziuuu.rules.Rule1</rule>
</instance>
<instance name="instance_1">	
	<rule>pl.kaziuuu.rules.Rule2</rule>
</instance>

Jak widzicie do każdej instancji przypisana jest klasa walidująca która implementuje interfejs RuleInterface i tu pojawia się problem jak załadować tą klasę do pamięci i zrzutować ją na interfejs [???]

0

Class.forName(nazwa_klasy). Nazwę pobierasz z xmla zwyczajnymi metodami. Następnie wystarczy Class.getInstance() i rutować uzyskany obiekt na interfejs.

0
Koziołek napisał(a)

Class.forName(nazwa_klasy). Nazwę pobierasz z xmla zwyczajnymi metodami. Następnie wystarczy Class.getInstance() i rutować uzyskany obiekt na interfejs.

Ale klasa Class nie ma metody getInstance() :/

0

Class.newInstance()
kurcze troche samodzielnosci... i zajrzenia do api

0

Dzięki :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1