Opcja "zawsze na wierzchu"

0

Piszę aplikację opartą m.in na swing. Aplikacja ta bez względu na uruchomiony inny program musi być na wierzchu. No i teraz problem bo nie wiem jak to zrobić! Ma ktoś jakiś pomysł? Siedzę, szukam na google i nie mogę znaleźć. Pomóżcie!

1
iluvatar1 napisał(a)

moze to pomoze
http://saloon.javaranch.com/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=013480

Bardzo dziękuję i to pomogło "myFrame.setAlwaysOnTop(true);" ;)

0

Tak z czystej ciekawości. Sprawdzałeś co się dzieje jak użytkownika ma uruchomione jednocześnie dwa (lub więcej) programy z własnością "always on top" ?

0

To ostatnie łatwo sprawdzić nawet bez Javy. Wystarczy w Windows wcisnąć ctrl+alt+del. Zarówno menedżer zadań jak i pasek Explorer to okienka mające flagę alwaysOnTop. Wystarczy nasunąć kawałek menedżera zadań na pasek explorera. Jak widać zachowują się one względem siebie jak zwykłe okienka - nowsze po utworzeniu przysłaniają starsze, to z focusem przysłania pozostałe bez focusa. Różnica jest tylko taka, że wszystkie z nich zawsze są "nad" okienkami bez tej flagi.

0

Ja sprawdziłem przy użyciu Javy, jest tak samo jak opisałeś.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1