minimalny element listy

0

hej, mam obiekt typu LinkedList<Integer>. zawiera on pare pozycji. ja potrzebuje znalezc najmniejsza, nie moge jednak
znalezc zadnej funkcji ktora by mi znalazla wartosc minimalna. myslalam tez o tym by posortowac te liste i wtedy ucinac pierwszy element, ale tez nie moge znalezc nic do sortowania listy.. (przez sortowanie rozumiem ustawienie elementow od najmniejszego do najwiekszego).
czy ktos z Was ma moze jakies pomysly?

pzdr,
misty

0

metoda toArray() w klasie LinkedList, a potem Arrays.sort()
pozdrawiam

0
bogdans napisał(a)

metoda toArray() w klasie LinkedList, a potem Arrays.sort()
pozdrawiam

wystarczyć użyć:

java.util.Collections.min(list);
0

no wlasnie znalazlam juz wczoraj Collections.sort(lista) -> to do sortowania, tez moze byc.

dzieki za podpowiedzi!

    pzdr, 

       misty

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1