NetBeans i kompilacja gdzie mój plik wykonywalny

0

Witam

Mam taki banalny problem ale dla mnie bardzo trudny. jestem początkujący jak łatwo zauważyć i chcę skompilować prosty programik w NetBeans i teraz pytanie gdzie siedzi mój plik wykonywalny programu i jak go uruchomić samodzielnie w kompie (wszystko się kompiluje ok)

Pozdrawiam

0

Wejdz do folderu z projektem, dalej do katalogu disc i tam masz plik .jar, który jest samodzielnym programem.

0

Witam.
Też miałem taki problem ale zrobiłęm jak kolega radzi i działa...ale za to mam inny problem.
Moja aplikacja działa na bazie danych i jak uruchamiam ją gdy mam włączonego netbeans to wszystko działa...natomiast gdy tylko netbeans zamknę to już nie mogę uruchomić tej aplikacji (przy uruchomieniu przez konsole wywala błędy ze nie moze polaczyc sie z baza...)
Co zrobic zeby baza działała bez netbans...
Ps. program był pisany zgodnie z tutorialem na stronie netbeans
http://www.netbeans.org/kb/60/java/gui-db.html

POMOCY!!

0

Dzięki za podpowiedz ale teraz mam nowy problem znalazłem już mój plik .jar ale klikam na niego i wyskakuje mi na chwilkę okienko dos-owe i się zamyka i nic poza tym. Dlaczego tak mi się dzieje??

Pozdrawiam

0
marekppppp0 napisał(a)

Dzięki za podpowiedz ale teraz mam nowy problem znalazłem już mój plik .jar ale klikam na niego i wyskakuje mi na chwilkę okienko dos-owe i się zamyka i nic poza tym. Dlaczego tak mi się dzieje??

Pozdrawiam

Jeżeli nie chcesz okna konsoli, to musisz w ustawieniach systemu ustawić program "javaw.exe" do otwierania plików jar. A jeżeli chodzi o to, żeby okienko nie znikało tak szybko, to przed samym końcem programu wstaw instrukcję
System.in.read();
A jeżeli problem dalej będzie, to pokaż kod programu.
Pozdrawiam,
Afish.

0

Trochę nie rozumiem mam nadzieje że nie stracicie do mnie cierpliwości i ktoś mi wyjaśni o co chodzi. Bawiłem się wcześniej Delphi tam jak kompilowałem kod wychodził mi plik exe który otwierałem 2 razy klikając i miałem tam przyciski jakieś edity itp. W NetBeans wrzuciłem na formę przycisk skompilowałem i mialem na formie przycisk ale teraz chce to otworzyc spod ikony czyli tak jak mojego exe i nie mogę.

Mam nadzieję że teraz jaśniej wytłumaczyłem o co mi chodzi :)

Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1